Sant Fruitós posa en marxa un servei de menjars a domicili per a gent gran o dependents

0
102

Sant Fruitós posarà en marxa a partir d’aquest divendres un servei de menjars a domicili per a la gent i la gent gran i persones dependents del municipi. La iniciativa té per objectiu garantir que totes les persones d’aquest col·lectiu puguin disposar diàriament d’un àpat cuinat i adequat a les necessitats de salut i que els portarà a casa seva. El servei va dirigit a persones grans o amb algun grau de dependència que, malgrat viure a casa seva i tenir certa autonomia, tenen dificultats per cuinar, fer la compra o seguir una dieta sana i equilibrada. Els àpats tindran un cost diari de 4,4 euros i es repartiran dos dies a la setmana en les condicions necessàries perquè els aliments estiguin en perfectes condicions per al consum. Els menús s’han elaborat sobre la base d’una dieta sana i equilibrada i amb les característiques necessàries per a la gent gran. Fonts municipals destaquen que amb la posada en funcionament d’aquesta iniciativa «es vol potenciar l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones grans i, alhora, de les seves famílies, que sovint tenen dificultats per conciliar la vida familiar amb la tasca de les cures». El servei, a més, té un element afegit, i és que les persones que s’encarreguin del repartiment, també portaran a terme tasques d’acompanyament preventiu a la gent gran, cosa que permetrà detectar dificultats de salut o higiene si escau, revisant la nevera dels usuaris per si tenen aliments en males condicions o alertant els serveis socials municipals en cas necessari. El servei l´oferirà l´entitat sense ànim de lucre Fundació Torres Falguera, especialitzada en l´atenció social de les persones. Poden fer ús d’aquest nou servei les persones més grans de 65 anys, aquelles que visquin soles, les persones dependents, siguin o no més grans de 65 anys, així com aquelles persones amb dependència i que no tinguin falta de suport familiar i social i no puguin seguir una alimentació correcta. Per sol·licitar el servei cal adreçar-se a l’àrea d’atenció a les persones o trucar al 93 878 97 01

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here