Avinyó celebra aquest cap de setmana un Carnaval endarrerit per la pandèmia

0
81

Avinyó celebra tradicionalment el seu Carnestoltes (un dels més consolidats i participats de la Catalunya Central) una setmana més tard de la data oficialment marcada al calendari. Tot i això, aquest any ho farà en unes dates encara més excepcionals, aquest cap de setmana, just un mes després del que hauria correspost. La incertesa que encara generava la pandèmia va fer que els organitzadors optessin per aquest retard, buscant així més garanties de celebració i facilitant que les comparses tinguessin més temps de preparació. D’aquesta manera, avui mateix s’iniciarà un programa (amb un berenar de Dijous Gras al Passeig) que no es deixa cap dels ingredients que l’han convertit en un Carnestoltes molt concorregut (amb participació de dins i fora del poble) a les 40 edicions que l’han precedit, i que en sumaran una més després del parèntesi forçat de l’any passat per la pandèmia. Demà arrencarà el carnestoltes pròpiament dit amb la versió infantil, amb una rua que s’iniciarà a les 3 de la tarda, protagonitzada pels alumnes de l’institut escola Barnola i de l’escola bressol Estel i ambientada per la Xaranga Màgic, i que arribarà fins a la plaça Major. Aquest acte tindrà, a més, un vessant solidari, ja que en finalitzar es farà una xocolatada i els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a projectes de recerca, diagnosi i tractament del càncer infantil. A la nit tindrà lloc l’arribada de la Reina Carnestoltes, el pregó i les actuacions de Miquel del Roig i PD Enceses. Dissabte serà la jornada central del Carnestoltes Avinyonenc, amb la rua de disfresses que arrencarà a les 5 de la tarda, que comptarà amb l’animació de les xarangues Màgic, Band Tocats i Buskant El To Brass Band, i que tindrà concurs de comparses. La festa seguirà amb el sopar popular a partir de les 10 del vespre, amb l’actuació de George Freginald, ia la nit el ball de disfresses amb l’Orquestra Tropical i Xevi Festes. Aquest Carnestoltes tardà d’Avinyó tancarà el cercle diumenge a la tarda amb l’enterrament de la sardina, on no faltarà la rua mortuòria amb els Grallers i Timbalers d’Avinyó, amb inici i final a la plaça Major, que es tancarà amb l’espectacle Spain is Spain.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here