Sant Vicenç proposa un tram de via blava de 2,7 quilòmetres al voltant del riu

0
84

El tram de vies blaves al seu pas per Sant Vicenç de Castellet tindrà un recorregut de 2,7 quilòmetres al voltant del riu Llobregat. Així s’ha previst en el marc de relacions que l’Ajuntament de Sant Vicenç ha establert amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del territori per desenvolupar el projecte de Vies Blaves Barcelona, ​​una iniciativa que pretén fer transitables les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia amb itineraris per recórrer a peu, amb bicicleta oa cavall. El recorregut de 2,7 quilòmetres de longitud que es preveu a Sant Vicenç va de nord, al límit del terme municipal de Castellgalí, en què se seguirà el marge esquerre del riu, a sud, una vegada passats els polígons de activitat econòmica, a l’entrada del terme municipal de Castellbell i el Vilar, on l’itinerari continuaria riu avall pel marge dret del Llobregat. La portada dentrada de la via blava al municipi es projectarà a lalçada del pont daccés a Sant Vicenç per facilitar que les persones que recorrin aquest tram de via blava accedeixin al municipi còmodament. Actualment, la Diputació de Barcelona, ​​l’administració que lidera el projecte, es troba en fase de redacció dels projectes executius dels trams de vies blaves del riu Llobregat. Un treball que hauria d’estar acabat el proper any i que és el pas previ per executar el projecte. Les vies blaves potenciaran els recorreguts a peu, amb bicicleta oa cavall seguint les lleres del riu i enllaçaran punts d’interès cultural i natural recuperant camins i itineraris que ara no són accessibles. Paral·lelament, també s’ampliarà l’oferta de qualitat d’activitats d’oci i salut, que permetran difondre els valors mediambientals, especialment el valor de l’aigua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here