Fonollosa celebra avui la primera Festa de Pagès, amb actes lúdics i gastronomia

0
74

Fonollosa ja honra amb la Nit Viva la vida de la pagesia | ARXIU/OB Fonollosa celebrarà avui la primera Festa de Pagès, una jornada que vol ajuntar gastronomia, tradició, lleure i festivitat, pensada per a tots els públics. Es durà a terme a l’espai del bosquet del Raval del Sastre, on s’escenifica l’espectacle nadalenc Nit Viva, que en els darrers dos anys s’ha suspès a causa de la pandèmia. És precisament aquest fet que ha motivat que sorgeixi una nova festa, pensada per a aquells participants que col·laborin cada any en la recreació de la vida a pagès i oberta al públic en general. La jornada comença de bon matí amb l’encesa dels focs i l’inici de l’elaboració de l’escudella a calderes, procés que durarà tot el matí. A banda d’un esmorzar i un esmorzar de pagès (on es menjarà l’escudella i altres productes locals, com mel i mató), es farà una gimcana de jocs tradicionals per a totes les edats, un taller infantil de fer pa, i un concert-vermut amb el grup Tururut Bonaigua i les seues Cançons de mar i de muntanya. Durant tota la celebració hi haurà un espai de taverna amb begudes, refrescos, ratafia i vermut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here