Santpedor explica els orígens i l’evolució de l’Aiguamoll de la Bòbila amb una caminada

0
227

Una quarantena de persones han pogut descobrir aquest cap de setmana l’origen de l’Aiguamoll de la Bòbila de Santpedor, la seva evolució i el procés de restauració en una visita a base històrica i naturalista que ha ofert l’oficina municipal de turisme. La visita, que es va realitzar dissabte, va dividir els participants en dos torns, i al llarg del recorregut es va explicar l’aprofitament d’argiles que es va dur a terme durant segles a Santpedor per fabricar maons, rajoles i teules, i com aquesta rajola tradicional va donar lloc al segle XX a bòbils de tipus industrial com la que hi havia al lloc on actualment es troba l’Aiguamoll. A continuació, es va parlar del procés de restauració de l’espai que va començar fa uns 30 anys, després que la bòbila fos abandonada als anys 80. Les explicacions van anar a càrrec de Mireia Vila Cortina, historiadora i tècnica de turisme i patrimoni de l’Ajuntament de Santpedor, i Josep Illa Antich, biòleg i membre del grup local “Gestió i Estudi del medi”, responsable de la reconversió de l’antiga argila a aiguamoll. La proposta s’engloba en la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble mitjançant un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here