Montserrat impulsarà un pla de millora de la gestió energètica i de l’aigua al Santuari

0
286

El president d’Agbar, Àngel Simon, i el P. Abat de Montserrat, Manel Gasch, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per mitjà del qual Agbar, que és el soci estratègic de l’Abadia de Montserrat en matèria mediambiental, desenvoluparà un pla d’eficiència i sostenibilitat encaminat a la descarbonització integral i l’augment de la resiliència hídrica del recinte del Santuari de Santa Maria i l’assoliment de la neutralitat climàtica. Es farà en el marc de la celebració del mil·lenari de la fundació del Monestir, que tindrà lloc el 2025, i pretén que així l’Abadia contribueixi en l’acció climàtica, la transició ecològica i en el conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible ( ODS) de les Nacions Unides. L’acord inclou, entre altres actuacions, desenvolupar un pla per a la gestió eficient del consum energètic i d’aigua, amb mesures d’estalvi i d’eficiència energètica en il·luminació exterior i climatització. També es farà una anàlisi del potencial d’implantació de fonts de generació d’energia 100% renovables per proveir les instal·lacions, l’electricitat, els vehicles o les xarxes de calor i fred. El president d´Agbar, Àngel Simon, considera que “aquesta aliança consolida una trajectòria de col·laboració amb l´Abadia de Montserrat, amb la voluntat de sumar esforços per donar resposta a la situació d´emergència climàtica del planeta i del conjunt de la societat, assumint un lideratge actiu cap a l’acció climàtica”. Per la seva banda, el P. Abat de Montserrat, Manel Gasch, agraeix la col·laboració amb Agbar, que fa anys que es manté: “És un goig i un honor explicar-vos entre els amics, entre els col·laboradors i entre les persones que ens ajuda a celebrar el mil·lenari, que no ha de ser només una festa, sinó una mirada posada endavant, cap a la sostenibilitat, que és un repte que l’hem d’anar compartint tots aquests últims mesos s’està veient que és del tot capital per al benestar de qualsevol societat, i aquest projecte amb Agbar va en aquesta direcció, la de l´aprofitament natural dels recursos”. La signatura d’aquest acord s’emmarca en el compromís del grup amb l’acció climàtica, oferint i desenvolupant solucions innovadores al voltant de la gestió sostenible de l’aigua, els recursos naturals i la salut mediambiental per a l’agricultura, la indústria i les ciutats, a línia amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i les seus 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here