Prop d’un miler de caramelers tornaran després de dos anys als carrers de Súria per Setmana Santa

0
263

Súria tornarà a viure una Pasqua caramelera com abans de la pandèmia. Així ho ha previst l’organització, que ha dissenyat una festa i programa d’activitats que recupera el format tradicional, i que els dies 16 i 17 d’abril traurà al carrer prop d’un miler de cantaires i dansaires del Tro Gros, la Llanterna, la Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu, i la Coral Sòrissons. En total, seran 8 grups que oferiran un ampli repertori per al poble i rodalies. El dissabte 16 d’abril serà el torn de les Caramelles de Pagès, amb actuacions de les diferents colles per les cases i els barris més allunyats durant el migdia i la tarda. En acabar, faran un sopar, i cap a les 2/4 de 10 de la nit, tindrà lloc la trobada caramelera al pavelló, amb més actuacions que inclouran el Cant del Poble, i l’aixecada de pilars a càrrec dels Salats de Súria . La nit s’acabarà amb un cercatasques i un concert amb Sixtus i Dj. Rutxo al pavelló. L’endemà les actuacions començaran de bon matí i es concentraran a la carretera, entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan (a part de la plaça Major del Poble Vell), de 9 del matí a 2 de la tarda. A les 9 de la nit hi haurà un sopar de caramelles, ia les 12.30 h un concert amb els grups Sra. Tomasa, Strombers i Vizuri, al pavelló. Més enllà de les caramelles, la Setmana Santa també inclourà actes religiosos, que començaran el divendres 15 d’abril a les 9 de la tarda amb el Via Crucis Nocturn al Camí de la Muntanya de Sant Salvador, i continuaran l’endemà amb una vetlla pasqual, i amb la missa de 12 del diumenge. De fet, ja hi haurà activitats prèvies al cap de setmana, que hauran començat dijous amb el lliurament de la cinta commemorativa als grups, a les 7 de la tarda, acompanyada de la galejada dels Trabucaires del Tro Gros i una rua pel centre de la vila; i l’endemà a la tarda hi haurà tallers i un concert infantil amb el grup musical Marcianitus, al pavelló. Diumenge de Rams amb gegants Per escalfar motors abans de Setmana Santa, aquest diumenge al matí, 10 d’abril, tindrà lloc la 12a Trobada Gegants de la Fira de Rams, amb la participació dels grups d’Artés, Castellbell i el Vilar, Navarcles , Puigcerdà, i els Geganters i Grallers del Poble Vell de Súria, que es trobaran a la plaça Sant Joan des d’on iniciaran una cercavila pels carrers del centre. També hi haurà activitats infantils i la benedicció de Ramos, ia 2/4 de 6 de la tarda un ball de sardanes a la plaça de la Serradora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here