El GIIS de Súria acusa l’oposició d’actuar per “pur interès electoral”

0
75

El Grup Independent de Súria (GIIS), que amb dos regidors forma part de l’equip de govern en minoria encapçalat pel PSC, acusa l’oposició (ERC, aiS i Junts) de voler «paralitzar tots els projectes de progrés del municipi a la costa» del que sigui», després de la moció que van presentar en bloc i van aprovar conjuntament a l’últim ple, tal com ha anat explicant aquest diari. El GIIS els retreu que «el poble i el benestar de la seva gent no importa» i que «per interessos i especulacions purament electoralistes qualsevol argument és bo». El GIIS va perdre un dels tres regidors que va aconseguir després de les eleccions, que era el seu cap de files, Pere Requena, que després d’un episodi de trencament del pacte (posteriorment refet) es va passar al grup no adscrit. Ara, en un comunicat, el GIIS exposa que fa dues legislatures (2011-2015) «per un tema d’oportunitat econòmica», Junts, aiS i ERC van decidir que l’Ajuntament comprés l’edifici de Cal Pau, «sense tenir ni idea de què volien fer, tal com queda reflectit a les actes dels plens de l’època, i amb tota l’oposició en contra». Afegeixen que en el mandat passat, «no van fer ni l’enderrocament, i en 4 anys només arriben a tenir fet un concurs d’idees d’on surt un avantprojecte de Centre Cultural». A més, durant aquest període l’oposició del moment no va rebre “ni una sola explicació fins que, ja al final del mandat, van presentar uns avantprojectes finalistes del concurs d’idees”. El GIIS també diu que en un dels últims plens de l’anterior mandat, «van intentar que a Cal Pau només es pogués fer un equipament cultural i així bloquejar qualsevol altra iniciativa, com un centre de dia». Segons el GIIS, després de les eleccions del 2019 “i abans de la constitució del nou equip de govern”, que acabaria en una aliança amb el PSC, “Junts, aiS i ERC van intentar comprar l’edifici annex a Cal Pau”. El GIIS diu que si aquesta compra s’hagués fet, «l’avantprojecte o el concurs d’idees hauria anat directe a un calaix i s’hauria de fer nou». A més, “pel cost de compra, 300.000 euros, les finances municipals haurien col·lapsat, això hauria fet que l’Estat intervingués i, entre altres mesures, ens fes pujar impostos per recuperar l’estabilitat pressupostària”. Pel que fa al pacte amb el PSC el 2019, el GIIS diu que va ser “per afinitat de projectes”, aplicant el programa electoral amb què va ser votat “i paralitzant la compra de l’edifici annex”. El partit diu que té clar que «la millor opció és destinar diners per a la biblioteca, centre cultural i sala polivalent al solar del Califòrnia», i en canvi destinar Cal Pau a un equipament per a la gent gran (SAIAR–centre de dia ), tal com defensa el PSC. Diu que el solar del Califòrnia és adequat perquè facilita «un edifici rectangular, permet amplis espais diàfans, tres façanes amb llum natural, possibilitat d?ampliació, zona de pàrquing, distribució amb menys plantes i, per tant, menys cost de manteniment». Per acabar, el GIIS manifesta que, juntament amb els seus socis de govern (PSC), «seguim treballant i desenvolupant el nostre programa, avalat pel resultat d’unes eleccions, per estudis realitzats el 2019 i que va en línia amb el Pla de Desenvolupament Local que es va redactar el 2014 amb molta participació ciutadana».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here