Sant Vicenç ampliarà les bonificacions de plusvàlues malgrat recaptar menys per llei

0
396

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat una modificació de les ordenances fiscals que li permet augmentar les bonificacions de les plusvàlues que paguen els contribuents per als casos de descendents i ascendents de primer grau i adoptants. La decisió coincideix amb un enduriment de la llei estatal que limita la recaptació dels ajuntaments a través de limpost sobre lincrement de valor dels terrenys de naturalesa urbana, que suposarà una pèrdua dingressos. Tot i això, l’Ajuntament de Sant Vicenç ha volgut tirar endavant la proposta «amb la voluntat d’evitar les situacions que considerem més injustes», segons l’alcaldessa, Adriana Delgado, que calcula que entre aquesta operació i els límits de la nova llei, el municipi deixarà d’ingressar més de 130.000 euros (un 53%) amb aquest impost. Delgado admet que “això ens posa en una situació límit, que obliga a reformular el finançament i les competències dels ajuntaments”. Els valors cadastrals del sòl iguals o inferiors a 10.000 euros tindran un descompte del 75%, els entre 10.001 i 20.000 tindran una bonificació del 50% i els superiors a 50.000, un descompte del 25%. Es manté el 95% de bonificació en els casos de viduïtat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here