Navàs recupera de ple la Fira de Primavera i l’enfoca cap a l’oferta local

0
99

Navàs tornarà a celebrar aquest any la Fira de Primavera en tota la plenitud després d’un parèntesi de dos anys per les restriccions de la covid. Serà el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig, i aquest any el certamen s’orientarà més que mai a «promocionar les empreses i les entitats locals», entre altres coses per ajudar-les a recuperar-se del sotrac de la pandèmia, segons van apuntar fonts municipals. El 2020 no hi va haver fira, i l’any passat es va celebrar una edició molt restrictiva, sense parades de firaires ni atraccions, si bé es va intentar potenciar al màxim el comerç local amb un espai propi i amb activitats culturals. Aquella experiència serveix de base per rellançar la fira d’aquest any, que tornarà al seu format habitual però consolidant al màxim aquest caràcter local, tant de comerços com d’empreses i entitats, i amb un producte de proximitat. Durant tot el cap de setmana, però especialment el diumenge, es preveu la presència a la fira d’una quarantena d’estands repartits al llarg de tot el passeig de Ramon Vall, que compartiran espai amb el sector de l’automoció i la maquinària agrícola. Perquè, encara que aquesta fira s’orientarà com un «mercat de les oportunitats» molt centrada en l’oferta local, no perdrà el caràcter multisectorial que ha tingut als 90 anys, i que en part recordarà amb una exposició de cartells històrics de la fira, el diumenge. Tornen les atraccions, però aquest any no hi haurà la carpa que hi havia hagut altres vegades. En canvi, prendrà protagonisme el nou Centre Enoturístic, que encara queda apartat del passeig, acollirà diverses activitats paral·leles. El dissabte al migdia es farà un tast de cervesa, i el diumenge, un de vins. A més, hi haurà portes obertes els dos dies, serà el punt de partida d’una activitat d’orientació en família amb sortides escalonades, dissabte a partir de les 9, i acollirà l’exposició «Quan les cases feien olor de vi» . Activitats i 40 anys de gegants De fet, les activitats lúdiques i culturals acompanyaran la fira tot el cap de setmana. El dissabte a les 12 del migdia, davant de la biblioteca, hi haurà l’espectacle infantil Agegantats, de la companyia Cosinsart, ia la tarda, jocs infantils al passeig, a càrrec de l’Anònima, i un concert de l’Escola de Música . També s’organitzarà una fuita room, en aquest cas a la plaça de la Cooperativa. Però dissabte a la tarda prendran protagonisme els gegants, amb una trobada de grups i una cercavila des de la plaça de l’Ajuntament per commemorar els 40 anys de Genís i Eulàlia, la parella més recent. També hi haurà dues sessions de teatre amb el Grup Escènic Navàs, a les 6 ia 2/4 de 9; i música, amb un concert de Jo Jet i Maria Ribot, a les 8 al passeig, i una festa amb PD Naldu i DJ Costix al pavelló, a la 1 de la matinada. L’endemà al matí tindrà lloc un torneig de pickleball i l’espectacle infantil Rum, rum… Trasto Karts, de Chip Chap, totes dues coses al passeig. La tarda arrencarà amb els jocs infantils Xics del xurraco de la companyia Tombs Creatius, hi haurà una audició de sardanes a la plaça de l’Ajuntament i l’espectacle teatral Píndoles a la plaça de la Cooperativa. Tancarà la fira el concert de Joan Miquel Oliver, a les 7, al passeig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here