Súria torna a viure l’ambient festiu de la Fira de Ramos

0
230

Súria ha tornat a viure aquest diumenge l’ambient festiu de la Fira de Rams després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. La 12a Trobada Gegantera, la benedicció de rams i el ball de sardanes han estat els actes d’aquest tradicional dia festiu que posa el pròleg a la celebració de les Caramelles a partir del dijous 14 d’abril. La represa de la Trobada Gegantera va reunir les colles d’Artés, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Puigcerdà i el grup surienca Gegants i Grallers del Poble Vell, organitzadora d’aquest esdeveniment gegant que no se celebrava des de l’any 2019. La plantació dels gegants va tenir lloc a la plaça de Sant Joan, on també es van desenvolupar diferents activitats infantils amb tallers i inflables. Seguint la línia d’edicions anteriors, els grups participants han fet una cercavila per diferents carrers del centre urbà. El recorregut s’ha acabat a la plaça de Sant Joan, on ha tingut lloc un ball conjunt i s’han lliurat records als grups gegants. En el transcurs d’aquest acte de cloenda, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va agrair la presència dels grups participants i va expressar el suport de l’Ajuntament perquè les entitats segueixin fent activitats en aquesta etapa de represa, després de les restriccions de la pandèmia. Un altre acte recuperat en aquesta nova edició de la Fira de Ramos va ser la benedicció de Ramos, que va concentrar nombroses persones de totes les edats davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. L’últim acte festiu de la Fira de Ramos va ser un ball de sardanes a la plaça de la Serradora amb la Cobla Súria, sota l’organització de l’Agrupació Sardanista. L’ambient de Caramelles creix en intensitat a mesura que s’acosten les dates de la festa gran surienca, i alguns carrers ja han començat a lluir els colors propis de cada grup, a més dels mocadors i les pancartes caramel·les que ja s’han posat en nombroses finestres i balcons.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here