Sant Fruitós adequarà la finca de Can Figueras per obrir-la a la ciutadania

0
85

La finca Can Figueras, ubicada a l’avinguda de Sant Joan dins l’àmbit del parc del Bosquet de Sant Fruitós, s’adequarà per convertir-la en un nou espai verd i de lleure per als veïns, per la qual cosa a la pràctica suposarà una ampliació de la que és una de les àrees de referència per als samfruitencs. El projecte d‟adequació d‟aquest espai consistirà en el condicionament de la zona exterior de la casa per fer-la accessible al públic i dotar-la de les condicions de seguretat necessàries. En aquesta fase del projecte, que no inclou les obres de reforma de l’habitatge, es tancarà el perímetre de la finca que confronta amb altres parcel·les privades amb tanques divisòries, es condicionaran els accessos i es faran treballs de jardineria i d’instal·lació de nou enllumenat públic. En aquesta actuació es farà en primer terme la retirada de tots aquells elements obsolets com poden ser antics gronxadors, mobiliari deteriorat o materials apilats per deixar la zona completament lliure. Posteriorment, es realitzaran treballs d’adequació del terreny amb la poda i la poda de la vegetació i es recuperarà un recorregut de vianants ja preexistent però que ha anat quedant desdibuixat amb l’excavació d’una escala semisoterrani. Així mateix, sexecutaran actuacions de protecció i control daccés a la casa. En el marc d’aquesta fase del projecte, també veureu la llum la proposta guanyadora del pressupost participatiu 2021 d’instal·lació d’un jardí de papallones. Aquest espai verd s’ubicarà a la zona nord del recinte on es plantaran herbes aromàtiques, s’instal·larà el reg corresponent i un punt de llum, limitant l’espai per protegir-lo. Aquest projecte d‟adequació s‟ha adjudicat per un import de 53.724 euros i està previst que els treballs s‟iniciïn el proper mes de maig is‟executin en un període de 2 mesos. La finca Can Figueras va ser comprada per l’Ajuntament el 2019 a la família de l’il·lustre sanfrutosenc Alfred Figueras. La totalitat de la finca té una superfície de 10.441 m2 i un habitatge de dues plantes. A la compravenda, l’Ajuntament també va adquirir el mobiliari i alguns dels quadres del pintor que encara eren a la casa. La casa es va construir als anys trenta i hi ha indicis que apunten que els plànols s’haurien projectat al despatx que tenia a la ciutat d’Alger el reconegut arquitecte Le Corbusier, amb qui Figueras tenia una estreta relació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here