Desmantellen un grup que va organitzar festes il·legals a diferents comarques, entre elles, al Bages

0
20

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat a organitzar macrofestes il·legals durant la pandèmia de la Covid-19. Aquest grup va organitzar a Bages, Maresme, Noguera, Garraf, Pla de l’Estany, Alt Camp, Baix Empordà, Gironès, Osona, La Selva i Tarragonès. Tot i això, fonts dels Mossos no han especificat els municipis on es van produir. Els agents han detingut tres persones a qui se’ls atribueixen almenys 25 delictes d’estafa i falsificació documental. Els presumptes autors es dedicaven a celebrar esdeveniments en habitatges de turisme rural, sense el consentiment dels propietaris, i sense pagar l’import del lloguer de l’espai, el material d’hostaleria ni la compra o la contractació de serveis bàsics. D’aquesta manera, obtenien íntegrament el benefici del conjunt d’assistents a la festa de forma directa, derivada de la venda d’entrades o de les consumicions. La investigació estima en 200.000 euros la quantitat defraudada. La seva manera d’actuar Els presumptes autors contactaven amb els responsables dels habitatges de turisme rural o amb les empreses de serveis, ocultant-ne la identitat sota dades falses. En alguns casos utilitzaven còpies de documentació d’altres persones o utilitzaven una tercera persona com a intermediària, que desconeixia la intenció real dels llogaters. Un cop iniciaven el contacte, la seva intenció era pagar l’import del lloguer o compra mitjançant transferència bancària que resultava ser simulada i falsa. Enviaven per correu electrònic, o missatgeria instantània, un justificant de transferència bancària amb dades falses fent creure al destinatari que per la proximitat al cap de setmana, el pagament no es faria efectiu fins passats uns dies. Tota aquesta seqüència delictiva es desenvolupava en un espai de temps molt reduït, aproximadament 24 hores, comptadors des de l’inici del contacte amb els responsables d’habitatges o empreses fins que es feia la festa. Encara que l’aforament dels habitatges que llogaven no excedia els 10 o 15 residents, la quantitat final de persones que assistien a les festes s’estimava entre 300 i 400. Els investigats no donaven la ubicació de la festa fins ben entrada la nit per reduir riscos d’una actuació policial eventual. El grup criminal estava perfectament organitzat, ja que tenien molt ben atribuïdes les funcions específiques de cadascun. Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 8 d’abril passat, amb més de 25 fets en conjunt imputats al grup criminal, i l’autoritat judicial en va decretar la llibertat amb càrrecs. A banda dels fets penals que se’ls atribueixen, també es van tramitar denúncies per infraccions a la llei de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, per la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments l’autorització corresponent, i per incompliment de la normativa sanitària en prevenció de la covid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here