Castellbell preveu iniciar una nova fase d’obres a l’església de la Bauma a l’estiu

0
224

L’església modernista de la Bauma és de l’any 1902 ARXIU/AI. CASTELLBELL L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha iniciat els tràmits per licitar les obres de la segona fase de rehabilitació de l’església de la Sagrada Família de la Bauma, que començarien aquest estiu. Els treballs, amb un pressupost de 272.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, faran possible la rehabilitació de la rosassa i de la torrassa i la renovació de la coberta i les façanes. A més, es rehabilitaran les vidrieres de la rosassa i del presbiteri, que havien quedat danyades darrerament. Després d’una primera actuació orientada bàsicament a les cobertes i façanes del temple, aquesta nova fase encara no serà la definitiva, però completarà les actuacions en els elements de més risc per a la seguretat i deixarà el temple en condicions perquè pugui tornar a acollir activitats quan sigui necessari, encara quedarà pendent la il·luminació i la sonorització. Un cop acabats els treballs, entre les dues fases s’hauran invertit uns 600.000 euros d’una obra que en conjunt es calcula que costarà més de 2 milions. L’església modernista de la Bauma, construïda el 1902 a partir del projecte de l’arquitecte Alexandre Soler i March, recorda les arquitectures romànica i gòtica quant a la distribució i la disposició dels elements d’il·luminació natural i la ventilació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here