Cardona inicia les xerrades per a la propera implantació del porta a porta

0
80

Cardona funciona fins ara amb el sistema tradicional d’illes de contenidors AJUNTAMENT DE CARDONA Cardona posa en marxa les sessions informatives amb la ciutadania de cara a la propera implantació, a principis del proper mes de maig, del nou model de recollida de residus porta. Es realitzaran fins dilluns que ve i tindran lloc a l’Auditori Valentí Fuster. Avui ja es faran les primeres, i hi ha programades deu sessions més aquest dimecres, set diàries dijous i divendres, tres dissabte i deu més dilluns que ve. També s’han previst tres sessions telemàtiques per a aquest dijous, per a les quals cal inscripció prèvia. Cardona es convertirà en un dels ja més de 300 municipis de Catalunya que utilitzen aquest sistema porta a porta, de manera que espera assolir un percentatge de reciclatge del 80%, lluny del 37% que es recicla amb el sistema actual de contenidors de carrer . Els veïns i veïnes del municipi deixaran els residus en unes galledes que proporcionarà gratuïtament l’Ajuntament davant de la porta de casa en funció d’un calendari i uns horaris establerts. Així, cada dia es recollirà una o diverses fraccions. Els diferents establiments comercials i equipaments municipals també s’acolliran a aquest nou sistema, i tindran el seu propi calendari específic. En el cas del servei de recollida domèstica, es prestarà en horari nocturn 4 dies a la setmana (a partir de les 22.30 hores), mentre que per als comerços la recollida serà de 6 dies setmanals (en el mateix horari). Des del moment que comenci el sistema porta a porta, l’Ajuntament disposarà per a la ciutadania d’un informador ambiental per resoldre qualsevol dubte o incidència que pugui sorgir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here