Joncadella reviu la trobada de Pasqua amb el so de les noves campanes

0
23

A peu passejant, amb bicicleta o amb cotxe desenes de persones es van fer ahir al santuari de la Mare de Déu de Joncadella, a Sant Joan de Vilatorrada, que va tornar a viure la seva tradicional romeria del dilluns de Pasqua, que la pandèmia no havia permès celebrar els dos darrers anys. Aquest any, a més, tenia l’al·licient d’estrenar les quatre campanes del temple acabades de recuperar i que, de bon matí, van repicar per anunciar la festa. Un dia radiant va acompanyar l’Aplec de Joncadella durant tota la jornada, sobretot al matí i al migdia, quan va haver-hi un anar i venir de visitants. Al migdia els dos aparcaments habilitats ja estaven plens i els cotxes havien d’aparcar-se al voral del camí que porta al santuari. Alguns dels participants es van acostar per fer un bon esmorzar a base de torrades i botifarra (al migdia s’havien venut uns 250 tiquets), altres anaven a l’hora del vermut i molts van passar tot el matí per participar als actes organitzats per Amics de Joncadella, amb patrocini de l’Ajuntament de Sant Martí de Torroella. La missa celebrada per mossèn Manel López va comptar amb els cants i un posterior concert a càrrec de la Coral Romança, dirigida per Belén Barnaus. A la sortida, els assistents van rebre un ramet de farigola i van poder gaudir dels balls de l’Esbart La Revetlla de Sant Joan de Vilatorrada. Ja a la tarda, el protagonisme va ser per a les sardanes amb la Cobla Súria. El president de l’Associació d’Amics de Joncadella, Josep Maria Coll, no podia amagar la seva satisfacció per la recuperació de la trobada i assegurava que era «la culminació de la recuperació de les campanes i els treballs que hem fet al temple». Des de principis de març el santuari de Joncadella ja disposa de les quatre campanes que li han permès recuperar la veu que s’havia silenciat fa 85 anys per la guerra civil i que els Amics de Joncadella s’havien proposat recuperar de cara a la celebració del 75è aniversari de l’entronització de l’actual imatge de la Verge de Joncadella, el 2024. Ara ja tornen a tocar amb tota la seva esplendor com ho van fer ahir anunciant la trobada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here