Una delegació de Sant Fruitós visita el municipi agermanat d’Alcalá del Valle

0
70

Una trentena de veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages, acompanyats per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan i membres del govern municipal, han visitat durant aquesta Setmana Santa el municipi gadità d’Alcalá del Valle, amb què s’està agermanat des de l’any 2003, fruit del gran nombre de santfruitosencs que són originaris d’aquest municipi. El govern municipal va ser rebut per l’alcalde, Rafael Aguilera, i pel regidor de cultura i turisme del municipi gadità, Jonathan Moncada, que els van acompanyar per donar-los a conèixer els trets més distintius del poble. La comitiva va poder conèixer de primera mà l’important projecte cooperatiu impulsat al municipi a través de la visita a la cooperativa d’espàrrecs i de pa. El govern local va obsequiar els visitants amb una mostra dels productes locals com l’oli, el formatge, la llonganissa i els espàrrecs. Posteriorment, van visitar el convent de Caños Santos, ubicat en un fantàstic entorn paisatgístic, una construcció que data de 1542 construït en honor a La nostra Senyora de Canos Santos. Les vespres de Dijous Sant, Divendres Sant i dissabte van poder presenciar les tradicionals processons de les germandats de Pare Jesús Nazareno i Maria Santíssima de la Solitud (els moraos), de la Vera-Creu (els blancs) i del Santíssim Crist de la Misericòrdia ( els coloreu-vos), un esdeveniment religiós i històric on es treuen al carrer les imatges més estimades del municipi i es carreguen pels diferents carrers. El dissabte al migdia, l’alcalde del municipi i l’alcaldessa santfruitosenca, acompanyats pels regidors i regidores de tots dos consistoris, van compartir un dinar de germanor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here