La Fira d’Artés recupera la presencialitat i potencia els productes agroalimentaris

0
19

Coincidint amb el dia de Sant Jordi, Artés viurà aquest cap de setmana un dels grans esdeveniments que, després de dos anys, recuperarà la presencialitat. La Fira d´Artés, el certamen de referència en maquinària agrícola i automoció de la Catalunya Central, reunirà més d´una trentena d´expositors, amb la presència de la majoria de concessionaris de la comarca. El certamen també potencia el seu compromís amb els productes agroalimentaris i de proximitat. El Passeig Diagonal tornarà a ser novament l’artèria principal de la Fira d’Artés, on haurà concentrat el sector de l’automoció i la maquinària agrícola, i els carrers de l’entorn acolliran les parades d’artesania. A més, en aquesta edició s’amplien i es consoliden els recintes amb activitats paral·leles com l’Espai Sobiranies, a la plaça de l’Església, que acollirà tasts d’olis i vins, xerrades i parades, a més de la sisena Fira de la Cervesa Artesana. En aquest sentit, l’alcalde d’Artés, Enric Forcada, ha destacat aquest dimecres durant la presentació, el compromís de la fira amb els productes agroalimentaris de qualitat i de proximitat i l’aposta “per donar a conèixer la sobirania alimentària i el producte i el comerç local». Forcada també ha celebrat que «es pugui recuperar amb plenitud» el certamen, que fa dos anys es va suspendre i l’any passat es va fer en format virtual. Aquest any, l’automoció antiga i clàssica estarà molt present a la fira. En una iniciativa de l´Associació d´Empresaris del Polígon d´Artés (AEPA), diumenge el polígon acollirà una trobada de cotxes clàssics, amb la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages. En paral·lel, tornarà l’històrica trobada de motos antigues, a l’Espai Cal Sitges, i la plaça Sant Cristòfol acollirà una mostra de vehicles antics, com ara tractors i camions de bombers. La cultura popular també serà un dels principals al·licients de la fira i els visitants podran gaudir d’actuacions dels Bastoners d’Artés, dels Gegants i de la colla castellera Picapolls de la Gavarresa durant la matinal de diumenge. El dissabte, coincidint amb el dia de Sant Jordi, el parc de Can Cruselles acollirà parades de roses i llibres amb presència d’autors i autores locals i de la comarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here