Vins, parades i música a Sant Salvador

0
105

El pa i el vi són els protagonistes de la festa de Sant Marc de Sant Salvador de Guardiola, que se celebra aquest cap de setmana i que aquest any recupera el format d’abans de la pandèmia a la jornada de diumenge. Dissabte, en canvi, dia dedicat a la gent gran, encara no es recuperarà el menjar tradicional d’homenatge. Per evitar riscos s’ha optat per un concert-vermú explica l’alcaldessa, Georgina Mercadal: «Encara ens feia molt de respecte reunir tanta gent al pavelló, majoritàriament gent gran, i que fossin tanta estona sense mascareta, tenint en compte que un dinar s?allarga». En canvi, el concert vermut permetrà que la gent pugui retrobar-se igualment «però que només s’hagi de treure la màscara per fer el vermut». El vermut inclourà beguda, un piscolabis variat i una tapa degustació de fideuà. Els assistents podran gaudir del concert amb el grup Almas Bessones. En el transcurs de l’acte s’homenatjarà les dues persones grans de Sant Salvador de Guardiola: Maria Sellarès Sellarès (98 anys) i Joan Vila Fargas (96 anys. L’acte començarà a les 10:30 del migdia. El tiquet té un preu de 3 euros i és gratuït per als veïns del poble de 70 anys o més, es poden comprar fins aquest dijous, 21 d’abril, de 12 a 14 h al Jutjat de Pau, i de 17 a 19 ha la sala polivalent de la Masia del Calvet Fira del pa i el vi Diumenge, se celebrarà el plat fort de la festa amb la recuperació de les parades d’alimentació i artesania. desena de parades s’estendran al voltant de l’església de Sant Salvador de Guardiola. A més, hi haurà quatre cellers de la DO Pla de Bages. gralla, acordió diatònic, tuba i percussió. Paral·lelament, el públic familiar, i espe cialment els nens i nenes, podran gaudir del Carrussel del boter i de jocs de fusta gegants. A les 12 del migdia, el grup dels Quintos de Guardiola farà un ball de caramelles. Després, a les 11.30 h, missa solemne de Sant Marc a l’església, i en acabar, benedicció i repartiment dels panets. Segons remarca l’alcaldessa, Georgina Mercadal, «és una tradició molt arrelada, que atrau molta gent. Calculem que es repartiran uns 750 panets». La Fira del Pa i el Vi es tancarà amb un concert vermut a càrrec de Coi els Montgrons, amb música tavernera, rumbera i cançó popular.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here