Automoció, maquinària i alimentació, reclams a Artés

0
61

La Fira d´Artés tornarà a omplir els carrers d´automoció, maquinària agrícola, agroalimentació i activitat firal i cultural durant tot el dissabte i el diumenge. La mostra multisectorial recupera la presencialitat després de dos anys de parèntesi per la covid, l’edició del 2020 es va suspendre i l’any passat se’n va fer una edició virtual. Parades artesanes i d’alimentació tindran presència a la fira | ARXIU/LAURA SERRAT Com és habitual, els grans atractius de la fira seran el sector de l’automoció, amb cotxes nous i d’ocasió, i la maquinària agrícola i industrial, amb la presència de 32 expositors, que s’estendran al llarg del Passeig Diagonal. Els carrers de l’entorn acolliran parades d’artesania i d’alimentació, que en total seran una seixantena. El certamen també potencia el seu compromís amb els productes de proximitat. En paral·lel, hi haurà tota mena d’actes que dissabte conviuran amb l’activitat de Sant Jordi, que ampliarà les propostes culturals de la jornada. A més, en aquesta edició s’amplien i es consoliden els recintes amb activitats paral·leles com l’Espai Sobiranies i la Fira de la Cervesa Artesana, a la plaça de l’Església. La programació contempla activitats infantils, com el Gira la Fira, tallers i espectacles. També seran un al·licient, per a petits i grans, els balls de cultura popular. I a nivell esportiu cal destacar que demà a les 12 del migdia tindrà lloc l’acte inaugural del centenari del Futbol Club Artés. La cultura popular serà molt presentada a la Fira d’Artés Els grups de cultura popular ompliran Artés d’actuacions durant aquest cap de setmana de fira. Diumenge, a les 11 del matí, els bastoners faran un recorregut pel recinte firal, per on també lluiran els gegants, amb un passeig a partir de 2/4 de 12. Més tard, a la 1 del migdia al parc de Can Cruselles, es farà una actuació conjunta de cultura popular d’Artés amb la participació dels gegants, els bastoners i els castellers Picapolls de la Gavarresa. I a les 5 de la tarda, ball de sardanes. Gira la Fira i més activitats per als nens Els nens podran gaudir del Gira la Fira, amb activitats distribuïdes per l’espai firal. Les butlletes per participar es podran recollir a l’estand oficial de la fira. A més, al parc de Can Crusellas es faran tallers i espectacles. Cal inscripció prèvia a fira.artes.cat. Exposicions temàtiques Cal Sitges i la plaça de Sant Cristòfol d´Artés seran espais d´exposicions, aquest cap de setmana de fira. Avui, divendres, a les 6 de la tarda a Cal Sitges, ja s’inaugurarà la mostra «Desemboscant, cal·ligrafies de l’arbre», de Martí Boada. I demà i diumenge, s’exposaran els cartells participants al concurs d’aquest any i els quadres presentats al concurs de pintura ràpida. L´entrega de premis d´aquest concurs es farà demà, a les 5 de la tarda a Cal Sitges. En aquesta mateixa sala, aquesta tarda es lliuraran els premis de poesia i es farà una xerrada sobre el futur de l’energia. Durant tot el cap de setmana, en horari de fira ia la plaça de Sant Cristòfol, es podran veure altres exposicions: de cotxes de bombers antics, també de vehicles de l’ADF del Bages, i de tractors antics. Automoció Antiga Creix l’automoció antiga a la Fira d’Artés. Diumenge, el polígon acollirà una trobada de cotxes clàssics (més de 25 anys d’antiguitat), gràcies a la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages. Els participants es trobaran a les 12.30 hores i faran una ruta per Artés, Avinyó, Santa Maria d’Oló, Estany, Moià, Torroella de Baix i Artés. A més, diumenge a les 10 h, torna la ja històrica trobada de motos antigues amb aficionats del Bages i el Lluçanès, amb la col·laboració del Moto Club Manresa. Tren de la fira Com és habitual, tot el recinte firal i altres punts d’interès d’Artés es podran recórrer amb el Tren de Fira, una iniciativa de la Unió de Botigues d’Artés. La programació d´aquest cap de setmana a Artés es pot consultar a la web fira.artes.cat. Les xarxes socials de la fira, @firaartes a Twitter i Instagram seran els canals oficials de seguiment, amb imatges i vídeos de diferents actes. Digitalització de l’activitat firal L’aposta per la digitalització iniciada a la passada edició de la fira es manté, per la qual cosa els participants comptaran amb una doble plataforma promocional. D’aquesta manera, a banda d’exposar el producte als carrers, els expositors que ho desitgin podran fer-ho també en un estand virtual a la web fira.artes.cat. Enric Forcada, alcalde d’Artés: «Apostem per promocionar el producte de proximitat» L’Ajuntament d’Artés confia que la fira pugui recuperar la seva esplendor i es continuï consolidant com un dels més multitudinaris del Bages. Després de dos anys, torna el format presencial. Suposo que hi ha ganes de fira? Sí, aplaudim que es pugui recuperar amb plenitud i estem convençuts que la fira comptarà amb una bona assistència de públic. La gent té ganes de sortir, ia Artés trobareu una fira de referència de l’automoció i la maquinària agrícola, a més de nombroses parades i moltes activitats culturals i d’oci. La jornada de demà coincideix amb Sant Jordi. Fira i diada és una bona combinació? El millor és que li dóna més força, però també és cert que per Sant Jordi molts pobles i ciutats organitzen actes i això farà que potser demà ens visiti menys gent de fora. Diumenge, en canvi, si el temps acompanya, segur que sí. Els visitants podran passejar entre nombrosos expositors i gaudir de les activitats programades, entre d’altres l’Espai Sobiranies. Aposten fort? Sí, apostem per promocionar el producte agroalimentari local, de proximitat i de qualitat. I per donar visibilitat als productors.

Artés consolida la Fira de la Cervesa Artesana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here