Els gegants nous de Navàs, Eulàlia i Genís, celebren 40 anys

0
56

La cultura popular serà un reclam de la Fira de Primavera de Navàs. Genís i Eulàlia, una de les dues parelles de gegants de Navàs, seran els principals protagonistes de la jornada de dissabte que ve a la tarda. Celebren el 40è aniversari i el faran acompanyats d’altres gegants que participaran a la trobada de gegants. Començarà a les 23.30 hores amb la plantada. A les 6, arrancarà la cercavila pels principals carrers del poble, amenitzada per la xaranga Màgic, i amb la participació de 9 grups gegants: Vic-carrer de la Riera, l’Ametlla de Merola, Gironella, Santa Coloma de Farners, Avinyó, Balsareny – Els k+ sonen, Callús, Petits Mini Geganters de Manresa, i Navàs. La cercavila acabarà amb balls de gegants i un acte final, a les 8 de la tarda, per commemorar els 40 anys de Genís i Eulàlia. La Colla Gegantera de Navàs convida petits i grans a participar-hi, i avancen que «hi haurà alguna sorpresa d’aniversari». A més, la parella de gegants presentarà algun petit retoc, «que farà que llueixin encara més». Genís i Eulàlia van néixer fa 40 anys, a iniciativa del mateix grup. Van ser construïts pel mestre gegant Manel Casserras, de Solsona, i representen una parella de pagesos que, en fer-se grans, baixen a viure al poble amb el seu fill Jordi, hereu que s’havia casat amb Montserrat, que són la parella de gegants que en aquell moment ja tenia Navàs. S’havien estrenat el 28 d’agost de 1966. La primera vegada que es van poder veure els gegants nous va ser el 25 d’abril de 1982, coincidint amb el cinquantè aniversari de la Fira de Primavera. Des de llavors, cada any la fira i els gegants són elements estretament lligats. I aquest any, després que la pandèmia obligués a suspendre les últimes trobades, els gegants tenen més ganes que mai de ficar-se sota els gegants, recórrer el centre del poble i fer ballar els gegants davant la mirada expectant de petits i grans. «És un acte que sempre atrau molta gent, estem convençuts que serà un èxit», apunta el regidor Uriel Montesinos. La Colla Gegantera organitza també el ball del proper dissabte a la nit amb els DJ Arnald i Costix. Es farà a la 1 de la nit al Pavelló Blau.

La Fira de Navàs aposta fort pel comerç local

El Centre Enoturístic serà escenari de diversos actes en el marc de la Fira de Primavera de Navàs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here