Fonollosa convertirà part de l’antiga fàbrica tèxtil Soldevilla al nou centre cultural

0
57

L’Ajuntament de Fonollosa ha aprovat el projecte de reforma parcial d’una de les naus de l’antiga fàbrica tèxtil Soldevilla perquè es converteixi en un saló d’actes i usos múltiples. El consistori explica que la intervenció permetrà traslladar-lo al centre cultural i disposar d’un espai amb capacitat per acollir els actes culturals. A més, també el podran fer servir l’escola i les famílies. En una primera fase, s’acondicionarà un espai de 330 metres quadrats de l’antiga fàbrica com a saló d’actes. També hi haurà una platea amb cadires que es podran posar i treure. Actualment el centre cultural ocupa un edifici propietat del bisbat de Vic i pel qual es paga un lloguer. La intervenció tindrà un cost de 841.785 euros. Es finançarà amb 370.000 euros provinents dajuts del Pla Únic dObres i Serveis de la Generalitat, 246.718 de la Diputació i 225.067 de fons propis de lAjuntament del romanent de tresoreria de la liquidació de lexercici 2021 El consistori també espera ajudes que ja ha demanat i que espera que se’ls concedeixi dels fons europeus Next Generation. El projecte es preveu treure a licitació a l’estiu. En una segona fase es vol condicionar uns vestuaris, un bar i un restaurant amb una cuina equipada, un magatzem, sales, una terrassa porticada i la urbanització exterior de l’espai. Aquesta altra intervenció té un cost de 513,00 euros. L’antiga fàbrica tèxtil Soldevilla, l’única mai que hi ha hagut al municipi de Fonollosa, va ser donada al consistori el 2013 pel propietari Josep Soldevilla. El 2017, l’Ajuntament va impulsar un procés per decidir quins usos havia de tenir. Fruit d’aquella feina es va decidir que el conjunt fabril que ocupa 4.600 metres quadrats es destinaria a usos culturals o relacionats amb l’economia social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here