Montserrat commemora la festa de la patrona de Catalunya amb establiments turístics plens

0
247

Ple a Montserrat. El santuari ha acollit riuades de gent aquest dimecres amb motiu de la celebració de la festa de la patrona de Catalunya. Tots els allotjaments del Monestir de Montserrat -les cel·les, l’hotel i l’hostatgeria- estan plens aquests dies ia la basílica no ha quedat cap seient buit durant la missa. El director general de l’empresa de serveis de Montserrat, Josep Altayó, ha explicat que el públic català “ja és a nivells de prepandèmia” però, en canvi, el visitant internacional encara no. “Crec que encara trigarem uns dos anys a arribar als 2,7 milions de turistes que vam aconseguir el 2019”, ha apuntat Altayó, any en què el santuari va aconseguir el seu rècord de visitants. La celebració de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’aquest any ha estat especial, ja que es commemora el 75è aniversari de l’entronització de la imatge de la Mare de Déu al seu tron ​​actual. A més, després de dos anys de pandèmia, el santuari s’ha omplert de visitants i totes les places hoteleres que ofereix Montserrat s’han omplert. A la missa de les onze no hi havia cap espai buit i alguns feligresos l’han seguit des de l’exterior a través d’unes pantalles. Es dóna el cas que finalment la missa no ha estat presidida per l’Abat Manel Gasch, ja que està confinat per còvid. El turisme estranger encara s’ha de recuperar El turisme comença a recuperar el pols a Montserrat després de dos anys de pandèmia. El director general d’Agrícola Regional, l’empresa de serveis de Montserrat, Josep Altayó, ha explicat que el públic català ja és a nivells de l’any 2019, però admet que el turista estranger –que suposava el 60% dels visitants– es recupera “més lentament”. De fet, Altayó creu que encara es trigaran dos anys a assolir les xifres rècord del 2019, quan van arribar a Montserrat 2,7 milions de turistes. “Veníem de molt amunt i cal veure com evoluciona també el tema de preus i com es recupera la mobilitat aèria”, ha destacat. Els paradistes del petit mercat que es troben al?entrada de Montserrat també es mostraven satisfets aquest dimecres per l?alta afluència de visitants. “Avui esperem que sigui un dia molt bo després de dos anys de pandèmia. Veiem que està arribant molta gent que estima la Verge i esperem que sigui un dia molt complet”, apuntava un dels paradistes, Hipólito Buñol. De fet, assegura que fa dies que noten un increment en les vendes. Encara que el gruix principal de visitants de Montserrat aquest dimecres eren catalans, també es podien veure grups d’estrangers. Un era un grup d’una trentena d’alemanys que estan fent un creuer i han fet parada a Barcelona. La seva guia turística, Michele Pavesio, explica que el primer que han fet quan han atracat al port de Barcelona aquest matí ha estat agafar un autobús i anar fins a Montserrat: “El troben espectacular, tant el paisatge com el monestir i la tranquil·la que es respira”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here