La cinquantena festa dels pubills de Valls serà un punt final

0
274

Quan un noi es casava amb un noia de la colònia Valls i vivia a casa dels sogres podia formar part de l’associació d’hereus. Fa mig segle llarg, mig de broma mig de debò, es va crear una festa al voltant dels hereus, que s’ha mantingut amb fidelitat fins aquest cap de setmana. Al voltant de la ironia i la broma i de la idea que al noi que viuria a casa dels sogres l’esperava un cert martiri, es va crear una trobada que es va fer molt popular. Aquells hereus, però, passen dels setanta i ha decidit posar un punt final. Han recollit tota la informació de què disposaven en un llibre, amb molta informació gràfica, i aquest dissabte i diumenge celebren la darrera festa. Els temps actuals han canviat. Fa cinc dècades les famílies eren molt més curtes de butxaca ia la colònia amb prou feines hi havia pisos buits, cosa que portava que parells i fills casats visquessin sota un mateix sostre. Ara, la situació ha canviat, tant des del punt de vista econòmic, com social, ia la colònia es poden trobar pisos perquè hi ha molta menys població. A partir d’ara, els hereus cedeixen el pas. Si voleu seguir la festa ho podreu fer amb el mateix nom perquè la quinzena d’hereus que encara hi ha així ho han acordat. Però en tot cas caldrà un relleu per fer aquesta festa de primavera. Dissabte hi haurà trobada d´artistes i artesans, a les 12 del migdia es presentarà el llibre dels 50 anys d´història, ia la tarda hi haurà taller de manualitats i exhibició castellera. A la nit, botifarrada popular. Diumenge hi ha una trobada d’intercanvi de plaques de cava, la cercavila, missa, sardanes, vermut i el teatre amb el sainet Cap Almeria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here