Unió de Pagesos demana que es retiri la modificació del Pla urbanístic de la mineria al Bages

0
232

Unió de Pagesos ha demanat a l’Administració la retirada i la no aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla director urbanístic (PDU) de l’activitat minera a la comarca del Bages que afecta els municipis de Súria, Cardona, Sallent i Balsareny. El sindicat insta també que s’apliquin els programes de restauració i de retirada dels residus salins en punts com el enderroc del Cogulló, a Sallent, tal com obliguen a diverses resolucions judicials sobre això. El sindicat ha traslladat el seu posicionament a l’Administració mitjançant al·legacions a l’aprovació inicial d’aquesta modificació que pretén regular un espai per fer un emmagatzematge temporal de residus salins per resoldre el desfasament entre la vida útil del dipòsit salí del Fusteret, a Súria, i la entrada en servei del nou col·lector de salmorres i que també es podrà utilitzar en circumstàncies extraordinàries que puguin sobrevenir en un futur, com ara períodes de sequera. El pla també contempla la possibilitat d’usar els enderrocs com a espai per a la implantació d’instal·lacions per generar energies renovables. Unió de Pagesos s’ha mostrat en contra d’aquesta modificació del pla urbanístic ja que, denuncia, tenint en compte els reiterats incompliments per part de l’empresa explotadora ICL Iberia no es pot assumir el risc de permetre incrementar l’acumulació de residus. En aquest sentit, el sindicat alerta que el PDU no ha de donar cobertura urbanística a una situació que posa en risc l’eliminació dels dipòsits salins i n’afavoreix el creixement. Alhora, el sindicat també és contrari a la possibilitat de fer compatible l’activitat minera amb la implantació d’instal·lacions per generar energies renovables als dipòsits salins, ja que tem que això sigui un pretext per endarrerir indefinidament el buidatge dels residus i la restauració dels terrenys tal com està previst. Així, Unió de Pagesos exigeix ​​que es compleixin les resolucions judicials emeses sobre el enderroc del Cogulló que obliguen a la seva desaparició ia la reparació dels danys causats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here