Navàs celebra amb èxit la 90a Fira de la Primavera amb una forta aposta pel comerç local

0
47

La Fira de la Primavera de Navàs va celebrar aquest cap de setmana la seva 90a edició en plena normalitat després del parèntesi a causa de la pandèmia. El 2020 no es va poder fer i l’any passat es va fer sense parades ni atraccions. Aquest any el tradicional certamen va estar dedicat en major part a potenciar i promocionar el comerç local, així com també les empreses i entitats navasenques per «donar-los protagonisme i rellevància per les dificultats que hagin pogut tenir per la pandèmia», va explicar Uriel Montesinos, regidor de Promoció Econòmica, Medi ambient, Consum i Salut Pública de l’Ajuntament de Navàs. Montesinos va afegir que la Fira de Primavera es va iniciar el 1933 «per reclam de l’Associació de Comerciants del poble», i que al llarg dels anys ha anat evolucionant, però sense perdre l’esperit de ser «una fira amb productes multisectorials i amb sobirania alimentària per diversificar i diferenciar». Més enllà de la fira comercial, que diumenge va reunir 36 establiments i el sector de l’automoció i la maquinària agrícola al llarg del passeig de Ramon Vall, el certamen també va tenir lloc per a la cultura popular. Així doncs, dissabte es va celebrar una trobada gegantina amb motiu del 40è aniversari de Genís i Eulàlia, una de les dues parelles de gegants de Navàs, el concert de Jo Jet i Maria Ribot i exhibicions de gimnàstica artística a càrrec de l’equip de competició Fit Kid Navàs. També hi va haver espai per als més petits amb les atraccions situades al passeig de Circumval·lació i una exposició que va recollir els cartells que han anunciat la fira des de l’any 1967 fins a l’actualitat. Aquest any, el Centre Enoturístic del Pla de Bages, ubicat a l’antic escorxador de Navàs, va prendre protagonisme amb diverses activitats, com el tast de vins i cerveses, la mostra de l’exposició Quan les cases feien olor de vi i amb una jornada de portes obertes. Comerciants consultats per aquest diari es mostraven contents de poder tornar a celebrar amb normalitat la Fira de la Primavera perquè atrau un gran nombre de visitants i és una oportunitat per donar-se a conèixer i vendre els seus productes. A més, si es té en compte que aquest any el certamen va girar al voltant del comerç local, molts estaven convençuts que els beneficis serien millors perquè estaven situats al lloc exacte de la fira i els visitants passaven per davant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here