Veïns de Vallhonesta clamen perquè el bisbat torni a Sant Vicent l’ermita de Sant Pere

0
27

L’entorn de l’ermita de Sant Pere de Vallhonesta, a Sant Vicenç de Castellet, s’ha tornat a convertir aquest cap de setmana en un punt de trobada reivindicatiu i de protesta a favor de la recuperació d’aquest espai per al poble, després que el bisbat va declarar la immatriculació de la part que inclou l’ermita i el cementiri. Famílies de la Vall van pujar diumenge fins als peus de l’església per penjar una pancarta reclamant al bisbat que torni l’ermita al poble, i així es pugui tornar a celebrar la trobada del Panellet que es feia cada 1 de maig, fins que fa 5 anys va haver de traslladar-se per a aquest conflicte. I és que l’amo de la finca segueix reclamant la totalitat, i mentre no se’l torni no deixa fer l’amuntegament com a mesura de pressió. Diumenge, mentre veïns del poble i l’Ajuntament celebraven la trobada a la plaça Catalunya (on s’havia traslladat aquesta vegada), membres de les famílies que actualment viuen a la Vall feien l’acte reivindicatiu a Sant Pere de Vallhonesta, on asseguren que « seguirem pujant a peu per penjar la pancarta demanant la tornada de l’ermita, i ballant la sardana de la pau». I això van fer diumenge, reclamant al bisbat de Vic «que faci un acte de generositat i torni aquest espai als que al llarg dels segles han procurat la seva protecció, custòdia i defensa, és a dir, els ciutadans de Sant Vicenç» . Els veïns recorden que aquesta ermita «la van construir els camperols i camperoles de les masies per poder complir els sagraments catòlics i venerar els seus difunts. Durant el conflicte alguns dels veïns de Vallhonesta han mort sense haver pogut celebrar la trobada en els darrers anys de vida, i altres han nascut i encara no coneixen què és el Panellet de Sant Pere de Vallhonesta». Per la seva banda, a la trobada a la plaça Catalunya l’Ajuntament va recordar que segueix demanant la cessió al Bisbat i parla amb el propietari «per poder tornar a fer la festa on pertoca mentre no es resol el litigi», apunta l’alcaldessa, Adriana Delgado , dolguda «pels perjudicis d’aquest conflicte a la trobada i la gent de Sant Vicenç».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here