La Trobada de Cooperatives Escolars del Bages recupera la presencialitat amb 600 alumnes de 5è i 6è de primària

0
65

El Consell Comarcal del Bages ha organitzat amb èxit la 4a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages, que ha recuperat la presencialitat després de dos anys d’absència amb la participació de 600 alumnes de 5è i 6è de primària. Callús ha estat l´escenari d´una activitat molt participativa que ha servit d´aparador dels 27 projectes d´emprenedoria a través dels quals han treballat els nens i nenes de disset escoles de la comarca. El projecte de cooperatives CuEmE, que impulsa la Diputació de Barcelona, ​​promou l’emprenedoria a través de l’escola on es treballen les competències emprenedores entre l’alumnat del cicle superior de primària i es gestiona de manera democràtica i participativa en què es promouen els valors de la solidaritat, la igualtat doportunitats, lequitat i la responsabilitat social, entre altres. La consellera de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà Serrano, destaca «la importància de poder recuperar la presencialitat, teníem ganes de veure’ns i compartir els projectes treballats a classe des de principis de curs». La consellera afegeix que “la trobada també ha estat possible gràcies a la col·laboració dels centres i dels ajuntaments que han participat del projecte”. Més enllà d’exposar els productes amb què ha treballat l’alumnat, l’activitat també ha inclòs una part de dinamització on s’han fet jocs cooperatius. La venda, llista Els productes que s’han pogut veure a Callús es posaran a la venda als mercats setmanals dels municipis participants durant les properes setmanes. El públic podrà accedir a una oferta de productes de decoració, tèxtil, manualitats i complements elaborats per l’alumnat que sovint ha utilitzat productes reciclats. Els municipis que han participat de la trobada han estat Avinyó, Callús, Castellfollit del Boix, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Vicent de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Súria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here