Navarcles reprèn el projecte del nou menjador per a l’Escola Catalunya

0
66

Navarcles ha posat fil a l’agulla per desencallar el projecte de construcció d’un nou menjador per a l’Escola Catalunya, que l’Ajuntament tenia sobre la taula des del 2019, després que va ser la proposta guanyadora als pressupostos participatius d’aquell any però que va tenir que ajornar-se per donar pas «a altres necessitats» com a conseqüència de la pandèmia, segons ha apuntat l?alcalde, Josep Maria Feliu. El nou menjador ha de donar servei a l’edifici vermell de l’Escola Catalunya, és a dir, als alumnes d’educació infantil i de primer cicle de primària, que ara comparteixen espai amb els més grans a l’únic menjador que té escola a l’edifici verd. Tot plegat suposa «un perjudici per als alumnes petits» que cada dia s?han de desplaçar a un edifici «no adjacent i que els obliga a travessar el carrer», segons apunten fonts municipals. Després de la represa, l’Ajuntament ja té pràcticament acabada la redacció del projecte, encara que encara no vol posar data a l’entrada en servei del nou menjador. L’obra es voldria començar aquest estiu per poder estrenar-lo durant el curs 2022-23, «però tot dependrà de com s’allargui el procés de licitació» i la posterior adjudicació dels treballs, en què es destinaran un mínim de 150.000 euros. El nou edifici es construirà en un espai en desús ara a l’entrada del mateix edifici vermell de l’escola. Un cop construït, el futur equipament tindrà capacitat per a un centenar de nens, i si bé el menjar no es cuinarà directament perquè es portarà de les cuines de l’edifici verd, es podrà emmagatzemar, manipular i preparar per poder servir els alumnes, per això que es reservarà una àrea d’office com a zona per manipular aliments amb neveres i forns. Per després dels àpats el projecte preveurà la instal·lació de set aigüeres perquè es puguin rentar les mans, i s’instal·laran uns lavabos a l’exterior. A banda de l’espai pròpiament de menjador, el nou edifici també farà les funcions de sala polivalent adaptada a les necessitats que el centre educatiu pugui tenir en les activitats del dia a dia. Així mateix, ia petició de l’AMPA de l’escola, s’habilitarà un espai separat del menjador pensat perquè els alumnes de P3 puguin fer la migdiada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here