Cardona dóna el tret de sortida a la recollida de residus porta a porta

0
80

El municipi de Cardona es va sumar ahir a la nit als més de 300 municipis catalans que tenen el model de recollida de residus porta a porta. Des d’ahir, els veïns i veïnes de la vila ducal ja no disposen de contenidors al carrer (excepte els de vidre i oli, que es mantenen) i han de deixar les escombraries a la porta de casa, degudament reciclada, i en funció del calendari i els horaris establerts. Amb el nou sistema, l’Ajuntament espera augmentar considerablement els nivells de reciclatge que tenia fins ara, que no aconseguien el 40%, aconseguint un percentatge de més del 80%. Els cardonins i els cardonins van iniciar ahir un canvi d’hàbits a l’hora de reciclar les deixalles. Per primer dia els carrers de la vila lluïen sense contenidors, que aquesta setmana s’han anat retirant, ia la nit ja es podien veure davant de les portes dels habitatges els cubs que les últimes setmanes l’Ajuntament havia proporcionat. La regidora de Medi Ambient de Cardona, Anna Maria Sala, celebrava ahir que després de mesos de feina es pogués engegar el nou servei pel qual s’ha apostat per motius «normatius, ambientals i econòmics». El consistori, que havia estudiat diferents opcions, ha optat pel porta a porta per la seva “alta eficiència”. En aquest sentit, gràcies a la implantació d’aquest model s’espera assolir un percentatge de reciclatge de més del 80%, lluny del 40% que es reciclava amb el sistema de contenidors de carrer. El nou servei s’aplica a tot el nucli de la població ia la Coromina, mentre que les cases de pagès disposen d’illes de contenidors tancats, que s’estan acabant. Els establiments comercials i equipaments municipals també s’han acollit a aquest nou sistema, i tenen el seu propi calendari específic, amb més freqüència i segons les seves necessitats. En el cas del servei de recollida domèstica, es presta en horari nocturn 4 dies a la setmana (a partir de les 2/4 d’11 de la nit), mentre que per als comerços la recollida serà de 6 dies setmanals en el mateix horari. El reciclatge pren impuls La comarca del Bages fa aquest any una clara aposta pel reciclatge amb l’aplicació de nous sistemes de recollida de residus d’alt rendiment. A banda de Cardona, que ahir va començar a aplicar el porta a porta, una desena de municipis més de la comarca implantaran els propers mesos el model de recollida selectiva amb contenidors tancats. Sallent ho va fer el mes de març passat i d’aquí a uns dies se sumarà també El Pont de Vilomara. Sense contenidors es guanyen 30 places d’aparcament L’aplicació del model de recollida de residus porta a porta ha implicat la retirada dels contenidors dels carrers de Cardona, a excepció dels de vidre i oli que no s’inclouen amb el nou sistema i que es podran continuar utilitzant com fins ara. D’aquesta manera, segons el consistori, “es guanya més i millor espai públic”. Una de les conseqüències directes de la retirada dels contenidors és que el municipi guanyarà unes 30 places d’aparcament noves. A l’espai que queda lliure a la plaça del Portalet s’habilitaran properament dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here