Sant Fruitós treballa per a la restauració dels ecosistemes fluvials del municipi

0
102

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha sol·licitat al Ministeri de Transició Ecològica una subvenció per executar un projecte de restauració de l’ecosistema fluvial del riu d’Or i del Torrent Bo, al seu pas pel municipi. El projecte que es vol impulsar, i que ja s’ha presentat a la Fundació Biodiversitat FSP, contempla diferents actuacions que permetran la recuperació ambiental i social del curs fluvial del riu d’Or i alhora també minimitzar els riscos d’inundabilitat amb actuacions complementàries al voltant al Torrent Bo. Concretament, l’estudi que s’ha elaborat i presentat contempla actuacions concretes per fer-ho possible com ara la reducció de la densitat de vegetació de la llera i dels talussos fluvials, per facilitar el pas de l’aigua, la restauració de la vegetació de ribera, eliminant les espècies invasores i potenciant la flora autòctona, o fer valer i potenciar els usos socials de la llera com a connector entre diferents punts d’interès del territori, amb itineraris a peu i bicicleta al llarg del recorregut. L’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per executar aquest projecte que suposaria una inversió de 2,7 milions d’euros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here