La Fiscalia investiga si la monja Teresa Forcades va receptar substàncies il·legals a malalts greus

0
60

La Fiscalia ha obert una investigació contra la monja benedictina Teresa Forcades per un presumpte delicte contra la salut pública, segons ha avançat ‘El País’. El ministeri fiscal va demanar investigar si Forcades, que també és mèdic, va receptar substàncies il·legals a pacients que patien càncer i altres malalties greus. Es vol esbrinar si això va fer que aquests pacients abandonessin els tractaments convencionals i validats científicament. El ministeri fiscal ha obert les diligències després que el passat mes de gener el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) posés en coneixement de la Fiscalia Provincial de Barcelona aquests fets en considerar que podien ser constitutius de delicte, segons informa el col·legi Col·legi en un comunicat. L’origen de la investigació es remunta a finals del mes de gener quan el Col·legi de Metges de Barcelona va posar en coneixement del ministeri fiscal que la monja Teresa Forcades presumptament havia “indicat amb finalitats terapèutiques productes prohibits per l’Agència Espanyola de Medicaments Sanitaris (AEMPS)” per a l’ús humà (com el clorit de sodi, també conegut com a MMS), en el marc de l’exercici professional.” Segons relata el Col·legi en un comunicat, la indicació d’aquests productes s’hauria realitzat “en l’assistència a pacients amb malalties greus , als quals també s’hauria presumptament iniciat a apartar-se de tractaments validats per a les seves patologies”. De fet, el Col·legi ja havia advertit amb anterioritat a Forcades sobre el fet que “no podia indicar, recomanar o divulgar teories o tractaments prohibits per a ús humà o sense evidència científica, almenys en la seva condició de professional de la medicina”. “El CoMB, en compliment de la seva obligació d i vetllar per la bona praxi mèdica, està sempre atent davant de conductes o pràctiques que poden posar en perill la salut dels ciutadans, principal interès de les corporacions professionals mèdiques”, conclouen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here