Les flors omplen de verd, groc i vermell el centre de Santpedor

0
81

Els colors de Santpedor a Flor tornen a omplir aquest cap de setmana el nucli antic del municipi, que aquest dissabte al matí era molt concorregut. Amb epicentre a la plaça Gran 1 d’octubre on com cada primer dissabte de mes se celebra el mercat de proximitat i el mercat de la Rampoina, a la capella de Sant Andreu on hi ha una exposició de bonsais i també poden veure els privilegis reals de la Villa, com la impossibilitat que tenien els forasters d’entrar vi al municipi. De fet, durant el matí s’ha realitzat també una visita guiada per Santpedor, en el marc del qual s’han explicat quins aquests privilegis, que aquest diumenge es tornaran a explicar de nou, però en aquest cas a la mateixa capella de Sant Andreu. Des de la plaça Gran, on aquest al migdia es feia un espectacle infantil amb Ai Carai i després un de percussió amb Djilidandiang L’Avi, les mateixes flors, classificades per colors guien cap a les places amb més guarnició i que els visitants aprofiten per aturar i fer-se fotos. El groc, que simbolitza el color de l’estiu, porta fins a la plaça de l’Església on hi ha bales de palla i cavalls, simbolitzant que s’ha fet la sega. També sortint de la plaça Gran, el verd de la primavera porta fins a la plaça de la Font, on hi ha una treballada font amb estany i també un hort amb enciams, escarola i coliflors que es va regant perquè la calor no els panseixi. En el tercer recorregut, el vermell, símbol de la terra, palets amb flors, entre elles roses, porten fins a la plaça Pare Casanovas. Aquest diumenge, les flors continuaran adornant el centre de Santpedor on hi haurà diverses activitats com les desfilades dels castellers, els gegants, els bous de foc i el batuk d’or, entre d’altres activitats.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here