Montserrat acull els joves estudiants amb millors habilitats matemàtiques de Catalunya

0
63

Montserrat va acollir avui la fase final del FEM Matemàtiques, concurs adreçat a l’alumnat de cinquè i sisè de primària i el primer cicle de l’ESO. Aquest projecte, sumant components lúdics i daprenentatge, posa a prova la seva competència i habilitats matemàtiques a partir de diferents proves individuals i de grup. En aquesta 28a edició competien prop de 12.000 alumnes de centres de tot Catalunya, dels quals 71 han aconseguit arribar fins a la fase final. A la categoria individual els guanyadors han estat Aina Dominguez, de la Fundació Llor (Sant Boi de Llobregat); Arnau Rib, de l’Escola El Cim (Terrassa) i Martí Riera, del Col·legi Maristes Montserrat (Lleida) de 5è de primària. De 6è de primària han destacat Yihao Liu, del Col·legi Sant Lluís (Barcelona); Rita Bis, de l’escola Aula Europea (Barcelona) i Romà Sánchez, de l’escola Salvador Llovet (Granollers). Pel que fa a 1r de l’ESO han guanyat Yile Liu, del Col·legi Sant Lluís (Barcelona); Daniel Carpenter, de l’INS Costa i Llobera (Barcelona) i Aina Dalmases, de l’Esca El Cim (Terrassa). Finalment, a nivell individual de 2n de l’ESO, han destacat Vera Morancho, d’Aula Escola Europea (Barcelona); Berta Ventura, de l’INS Josep Brugulat (Banyoles) i Bruna Sabaté, de l’INS Vil·la Romana (Barcelona). D’altra banda, els guanyadors de la prova d’equips han estat el grup Els Flautats, amb alumnes de 5è i 6è de Primària, format per: Mar Hernández, de l’Escola Parc de Guinardó; Romà Sánchez, de l’Escola Salvador Lloret; Júlia Planas, de l’escola Joan Pelegrí; Marc Lorca, de l’Escola Misericòrdia i Ana Dominguez, de la Fundació Llor. L’altre ha estat El Grup La Momia, amb alumnes de 1r i 2n de l’ESO, format per: Samuel Fernández, de l’INS Giola; Biel Sales, de l’INS Vall de Llémena; Ivan de Blase, de l’INS Roquetes; Erola Llinàs, de l’INS Vidreres; Txell Comas, de l’Escola la Cimera i la Núria Soler, de l’IE El Perelló. Els tres primers classificats de 6è de Primària i de 2n d’ESO representaran Catalunya a l’Olimpíada Estatal d’alumnes que organitza la Federació Espanyola de Societats de Professores de Matemàtiques, la FESPM. L’objectiu del Fem Matemàtiques és potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes, així com fomentar la capacitat de comunicació i argumentació matemàtica presentant activitats per resoldre en equip. També pretén ajudar l’alumne a adquirir seguretat i confiança en les seves capacitats per fer matemàtiques a partir d’activitats motivadores que suposin reptes. Aquest projecte també permet al professorat treballar estratègies i desenvolupar actituds positives cap a la disciplina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here