Uns vuitanta alumnes del programa Erasmus +em visiten Sant Fruitós i descobreixen les seves tradicions

0
242

84 alumnes i 16 professors de 6 països europeus, entre els quals alumnes de l’institut Gerbert d’Aurillac, en representació de Catalunya, han visitat aquesta setmana Sant Fruitós de Bages per descobrir les seves tradicions. Han estat rebuts a la sala de plens de l’ajuntament per l’alcaldessa Àdria Mazcuñán i Claret, el regidor d’ensenyament Felip Echarri i altres membres del consistori, posteriorment han compartit una paella del tradicional arròs del municipi al parc del Bosquet i també se’ls ha rebut mostrat els gegants Sala i Ricardis. A la tarda, al pati de l´institut, han gaudit d´una mostra de dansa tradicional i de tallers de castells a càrrec del grup de Tirallongues de Manresa. L’institut Gerbert d’Aurillac va sol·licitar fa quatre anys adherir-se a aquest programa d’intercanvi europeu que té per objectiu conèixer la diversitat cultural europea. Els joves, provinents de Turquia, Finlàndia, Àustria, Holanda, Portugal i Sant Fruitós de Bages, van arribar diumenge passat a Catalunya i estaran fins aquest dissabte. Durant aquesta setmana han conviscut i compartit activitats com una sortida amb caiac i visites als punts més emblemàtics de Barcelona i de Tarragona. Aquest programa, que va dirigit a joves de 4t d’ESO i de Batxillerat, ja va permetre que els alumnes de l’institut santfruitosenc poguessin fer un intercanvi amb un institut de Turquia el mes de gener passat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here