Món Sant Benet torna a respirar amb èxit la Festa Alícia’t amb activitats i tallers plens

0
24

Món Sant Benet s’ha omplert aquest dissabte de famílies, grups d’amics, foodies i amants de la cuina i la gastronomia a la celebració de la 9a edició de la Festa Alícia’t. Tot i les altes temperatures han estat moltes les persones que s’han trobat avui a Món Sant Benet, a la tornada a la presencialitat de la festa, per celebrar i compartir la cuina fàcil i saludable per a tots en una jornada que aquest any posava el focus, més que mai, en els productes i productors de proximitat i en la singularitat de les experiències gastronòmiques del nostre país. L’èxit de la jornada ja es feia preveure a finals de setmana quan bona part dels tallers i activitats que requerien entrades estaven plens a través de la venda anticipada en línia. La Festa Alícia’t, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona, ​​ha comptat durant tot el dia amb tallers participatius, per saber més sobre els fermentats i la microbiota o per fer un viatge culinari dels orígens ancestrals a la gastronomia del futur, entre d’altres; demostracions culinàries de xefs de primer nivell, com ara Ada Parellada del Semproniana, Fran Baixes del Follia de Pot o Ivan Margalef del restaurant L’Ó de Món Sant Benet; degustacions i tasts; i activitats, espectacles i tallers per als més petits. La jornada també ha comptat a la plaça de Món Sant Benet amb un espai dedicat a productors i elaboradors representatius de l’oferta agroalimentària i turística de les comarques de Barcelona on es podia mirar i comprar producte de proximitat. Com a novetat d’aquest any, la Festa Alícia’t ha estrenat l’Espai del Productor, sessions participatives on productors i representants del territori han explicat les seves experiències. La traca final de la festa l’ha posat l’espectacle Made in Black, a les 19.00 h a l’escenari del Prat, amb un homenatge als principals estils de la música negra. La Festa Alícia’t ha servit, un any més, per donar a conèixer la voluntat de la Fundació Catalunya La Pedrera de fomentar una alimentació saludable i sostenible a través de la tasca de la Fundació Alícia, promovent bons hàbits, transferint coneixement i centrant esforços en la investigació al camp de l’alimentació. I, també ha donat visibilitat, posat en valor i promocionat les experiències gastroturístiques de les comarques de Barcelona de la mà de “Barcelona és molt més”, marca que engloba el turisme de la província de Barcelona, ​​així com els productors i productes de proximitat, agrupats sota la Xarxa de Productes de la Terra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here