El Geoparc Unesco arrenca les activitats de difusió amb quatre rutes

0
29

Participants a la ruta del romànic montserratí GEOPARC El Geoparc de la Catalunya Central, que recentment ha revalidat el segell Unesco, celebra fins a l’11 de juny la Setmana dels Geoparcs Europeus, un esdeveniment d’àmbit continental que vol posar en valor el patrimoni geològic de els diferents territoris on hi ha un geoparc. En el cas del Geoparc de Catalunya Central, hi ha programades una trentena d?activitats que s?allargaran durant gairebé un mes i que van arrencar aquest cap de setmana amb diverses sortides guiades sobre el terreny. El dissabte es va fer l’itinerari de Rocafort a Casassaies, al Pont de Vilomara i Rocafort, i l’altre pel Pla de Sant Pere, a Navàs. Diumenge es van fer dues sortides més: per una banda, la Caminada Geoparc per la ruta del romànic montserratí, i de l’altra, una ruta pel Coll d’Estenalles per conèixer la geologia i les roques del Montcau. Les biblioteques públiques, com és habitual, tindran un paper destacat en aquesta Setmana, organitzant des de contacontes per als més petits fins a tertúlies literàries, exposicions o xerrades. El president del Geoparc i conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, destaca la importància de poder reprendre aquest esdeveniment en format presencial, i més l’any en què Geoparc de la Catalunya Central ha revalidat la seva inclusió a la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco i en què celebra el desè aniversari de la seva creació. Comas assenyala que “la Setmana dels Geoparcs Europeus ha programat activitats per a tots els públics, amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni geològic excepcional que tenim”. També es mostra molt satisfet per la “gran implicació de les entitats del territori, que s’han bolcat a la Setmana dels Geoparcs organitzant tota mena de propostes”. Totes les activitats de la Setmana dels Geoparcs Europeus es poden consultar a https://www.geoparc.cat/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here