La Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet recrearà el pas de la vida rural al món industrial

0
85

El pas d’una societat rural a una industrial, amb un protagonisme especial del món de la vinya i el vi, centrarà la Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet que, després del parèntesi de la pandèmia, tornarà a omplir aquest cap de setmana les carrers i places del municipi amb parades, activitats culturals i recreacions històriques. La col·locació d´una vinya al carrer Gran i una mostra de tartans i carruatges antics són algunes de les novetats de l´esdeveniment, que potencia l´ambientació i la decoració. La Fira del Vapor, que arriba aquest any a la catorzena edició, recrea la vida quotidiana a Sant Vicenç entre finals del segle XIX i principis del XX, quan el ferrocarril i les fàbriques tèxtils anaven amb vapor. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jordi Palma, ha destacat durant la presentació que la fira «vol donar a conèixer el valor històric del moment de creixement del poble i recorda la transformació duna societat agrícola a una industrial, en part conseqüència de l’arribada de la fil·loxera a la comarca i al municipi». Així, els espectacles de carrer i les accions teatralitzades “escenificaran la dualitat d’aquests dos mons”. En aquest sentit, dissabte i diumenge al matí la plaça Clavé serà l’escenari de l’espectacle «Colores de Verema», on es recrearà la vida a pagès, i culminarà amb una cercavila que recordarà l’arribada de la fila loxera. A la tarda, la plaça de l’Ajuntament prendrà el relleu amb la representació històrica Olors de fàbrica, amb els records del teler. D’altra banda, el carrer de Maria Gimferrer acollirà una mostra de carruatges i tartanes antigues i, en aquest mateix espai, els nens tindran una oferta de jocs populars d’època. A banda de les recreacions teatrals, el comerç al carrer i les parades d’artesania, alimentació i decoració tornaran a potenciar l’oferta comercial. En aquest sentit, la regidora de Comerç, Sílvia Oliveras, ha subratllat “la importància econòmica, social i cultural que la fira té pel municipi i el Bages Sud”. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, la fira potencia la ruta La tapa del vapor, amb la participació de vuit establiments del municipi que oferiran una tapa i una beguda a un preu de 4 euros. També es potencia la programació dels concerts-vermú a la plaça de l’Ajuntament i la part gastronòmica es completarà amb un tast de vins de la DO Pla de Bages i el parc de les Escoles Velles acollirà l’Espai Vermusic, amb una oferta permanent de música i food trucks durant el cap de setmana. La Fira del Vapor s’estrenarà aquest dijous amb la xerrada inaugural La història del Bages a través de la vinya i el vi, a càrrec de l’enòleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler. L’acte es farà a l’Auditori Maria Carme Grauvilardell de la biblioteca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here