Montserrat fa una jornada sobre Josep Benet i l’entronització de la Mare de Déu

0
130

Entronització de la Mare de Déu de Montserrat, el 1947 | ABADIA DE MONTSERRAT L?Abadia de Montserrat acollirà avui una jornada al voltant de l?historiador i polític Josep Benet. L´acte aprofundirà en la figura d´un dels principals activistes en la lluita contra la dictadura franquista a Catalunya i se centrarà en el moment de l´entronització de la Mare de Déu de Montserrat, l´abril de 1947, un fet del que es commemora el 75è aniversari . Es considera el primer acte de resistència unitari i, alhora, de reconciliació entre catalans vencedors i vençuts de la Guerra Civil, i el paper de Benet va ser decisiu per fer-ho possible. L’obertura anirà a càrrec del director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro. Hi participaran diferents historiadors i es projectarà una entrevista de Villatoro a Florència Ventura, vídua de Josep Benet, que recentment va fer 100 anys.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here