Súria consolidarà dues de les façanes del castell i obrirà un pas al sobreabsis de l’església

0
83

L’Ajuntament de Súria afrontarà una nova fase del projecte de millora del conjunt monumental que formen el castell i l’església del Roser, espai on s’han anat realitzant diverses actuacions al llarg de l’última dècada i mitja. Ara s’ha tret a licitació un projecte d’obres per consolidar dues façanes del castell i obrir un espai de connexió entre la tanca del castell i el sobreabsis de l’Església del Roser. Els objectius principals d‟aquesta actuació són la millora de la conservació del conjunt, posar en valor diferents elements patrimonials que contenen i avançar en la connectivitat d‟aquests edificis que presideixen el nucli del Poble Vell. Les obres afectaran les façanes oest i sud del castell, danyades per l’envelliment i el pas del temps, i la façana nord de l’Església del Roser, que delimita l’espai de la tanca del castell. També es preveu actuar a la coberta de l’antic absis del temple ia la rampa d’accés al recinte del castell. En total, l’actuació afectarà una superfície de 591 metres quadrats de façana i 39 metres quadrats de l’absis. Les dues façanes del castell seran objecte de treballs de consolidació per aturar la degradació d’alguns elements, alhora que donar relleu al valor patrimonial de l’edifici. Per part seva, l’habilitació d’un pas de connexió entre la tanca del castell i el sobreabsis de l’Església permetrà disposar d’un nou itinerari de visita entre aquests dos espais. Actualment, l’únic accés al sobreabsis del temple es fa a través del campanar, encara que és una connexió que presenta dificultats. El projecte ha estat redactat per l’arquitecta experta en patrimoni Claudia Sanmartí Martínez per encàrrec de la Diputació de Barcelona, ​​a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL). La proposta dactuació sinclou en el pressupost municipal per a aquest any, amb un cost de licitació de 229.006 euros. El finançament comptarà amb ajuts de la Diputació i de la Generalitat. El castell de Súria està declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat. L’Església del Roser consta a l’Inventari del Patrimoni Cultural de Súria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here