Sant Vicenç de Castellet instal·larà 7 càmeres de videovigilància en accessos de polígons i al nucli urbà

0
262

Sant Vicenç de Castellet té previst adjudicar aquest estiu la compra i instal·lació de set càmeres de videovigilància que controlarà la Policia Local. Tres aniran a accessos de polígons industrials i la resta a accessos del municipi, al barri de la Balconada ia l’aparcament de la plaça 1 d’octubre. La seva alcaldessa, Adriana Delgado, nega que hi hagi un repunt de l’activitat delictiva i els llocs de treball il·legals i afirma que segueixen treballant per fer-hi front. Ho ha dit en declaracions a l’ACN, l’endemà que es fes pública la recollida de prop de 880 signatures de veïns que demanen un canvi en la gestió de la Policia Local i que el consistori posi fi a la delinqüència i als problemes de convivència que diuen que existeix. “Les dades són objectives i indiquen que els fets delictius van caure un 15% del 2021 respecte al 2020 segons l’última Junta de Seguretat Local”, afirma l’alcaldessa. Les ocupacions il·legals d’habitatge també s’han reduït: de les vuitanta que existien durant aquest mandat, actualment n’hi ha 40. Recorda que quan van entrar com a equip de govern ja n’hi havia seixanta i que aquest és un “problema de país” i no només del municipi. Tot i això, assegura que comprenen el malestar dels veïns i es compromet a continuar treballant en el que s’ha convertit en una prioritat de mandat. Delgado defensa que aquesta millora de la situació és el “resultat de la feina feta” i que cal continuar treballant en aquesta línia i amb la resta d’administracions. En el cas de les ocupacions, remarca que actualment s’estan “evitant moltes” per la sensibilització social, l’augment de mitjans com alarmes i contractació de vigilància, l’elaboració d’una base de dades de pisos susceptibles i la “rapidesa dels cossos de seguretat”. I remarca que hi ha hagut una “reducció claríssima de casos i de conflictivitat”, contradient així el que va denunciar aquest dimarts la plataforma ‘Desperta Sant Vicenç’ quan va fer públic el lliurament de 876 signatures a l’ajuntament per denunciar que continuen els problemes de convivència, tals com a furts, robatoris i llocs de treball. L’alcaldessa també els retreu que facin esment al lliurament de 1.800 firmes més l’octubre del 2020. Segons l’alcaldessa, aquestes firmes “mai no es van lliurar” a l’Ajuntament, quedant-se només amb una instància. En relació amb les càmeres de videovigilància, l’Ajuntament també n’ha instal·lat una a la piscina fa poques setmanes per evitar les brètols nocturns.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here