El porta a porta dispara fins al 83% el reciclatge a Cardona en tres setmanes

0
121

Des de la implantació del nou model de recollida de residus porta a porta, el 4 de maig passat, Cardona ha aconseguit un percentatge de reciclatge i compromís amb el medi ambient «rècords», passant del 37% al 83% en menys d’un mes, segons van informar des de l?Ajuntament. Així, el consistori «consolida la seva aposta per implementar un model d’acord amb el medi ambient, la sostenibilitat i les directrius que marquen els organismes estatals i internacionals». Tot i la bona acollida, el nou model de recollida de residus també genera algunes incidències, com trobar bosses d’escombraries a zones on fins ara hi havia illes de contenidors, entre d’altres. Per això, el consistori està estudiant alguns canvis en la implantació del nou model per millorar-ne el bon funcionament i l’eficiència, a partir de la recollida d’opinions de la ciutadania i comerços i botiguers. Segons apunten des del consistori, “és amb la col·laboració ciutadana, i amb la coordinació amb l´Ajuntament i l´Oficina d´Atenció al porta a porta, com s´aniran resolent aquestes possibles alteracions”. Des de la regidoria de Medi Ambient també lamenten el retard en la construcció de les pomes dels nuclis disseminats a causa d’un retard per part de l’empresa concessionària. En aquest sentit, el govern municipal ja ha demanat responsabilitats i el compromís de l’empresa és que “en poques setmanes estiguin executades”. La regidora de Medi Ambient, Anna Maria Sala, valora molt positivament aquests primers dies i la bona resposta dels veïns i veïnes i reconeix que «malgrat les dificultats inicials, estem segurs que els efectes del porta a porta seran positius. No només per l?augment dels índexs de reciclatge sinó perquè permet recuperar espai públic pels veïns i veïnes dignificant els carrers i places, retirant els contenidors de la via pública i guanyant espai per aparcament». En aquest sentit, una de les conseqüències directes de la retirada dels contenidors és que el municipi guanyarà unes 30 places noves per aparcar. A més, a l’espai que queda lliure a la plaça del Portalet es preveu habilitar dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here