L’equip de dietistes de l’ICS fa una acció divulgativa de lluita contra l’excés de pes

0
146

Equip de dietistes-nutricionistes de la Catalunya central | ARXIU/ICS L’equip de dietistes-nutricionistes de l’ICS Catalunya Central durà a terme, amb motiu del Dia Mundial de la Nutrició (que se celebra demà), una acció divulgativa per ensenyar a aprendre llegir l’etiquetatge dels aliments, per fer bones i millors eleccions a l’hora de fer la compra. Una de les primeres línies de treball de les dietistes-nutricionistes, incorporades els darrers mesos a l’atenció primària, és lluitar contra el sobrepès, ja que segons dades de l’Enquesta de salut de Catalunya (2020), el 35,9% nens de 6 a 12 anys pateixen excés de pes (24,2% amb excés de pes i 11,7% amb obesitat). L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central compta amb 4 nutricionistes al Bages, Berguedà i Moianès i 2 a Anoia i 2 a Osona, que treballen activament per revertir aquesta situació, tant a través d’accions grupals, com xerrades i formacions a famílies, a escoles bressol i escoles, amb l’objectiu de tenir un impacte sobre tota la comunitat. L’elevat consum d’aliments ultraprocessats (rics en sucres simples, greixos insans i amb un excés de sal), que ara tenen una elevada presència a tot el món, contribueixen al ràpid augment de l’obesitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here