Súria examina l’ADN de la femta de gossos que no es recullen dels espais públics

0
132

Imatge d’arxiu d’una recopilació de mostres d’ADN d’excrements de gos Arxiu L’Ajuntament de Súria i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener duen a terme revisions periòdiques especials a la via pública per identificar l’ADN d’excrements canins que no s’hagin recollit. Aquestes actuacions són a càrrec de l’agent cívic de la Mancomunitat, amb el suport de la Policia Local i del servei de neteja viària. Els recorreguts es defineixen a partir de les problemàtiques que hagin estat detectades als diferents barris de la vila. L’actual Ordenança Municipal de protecció, control i tinença d’animals estableix que els propietaris de gossos poden ser sancionats amb multes a partir de 100 euros si no recullen la femta dels espais públics o privats d’ús públic. En cas de reincidència, la sanció pot superar els 400 euros. També s’aplica aquest mateix règim de sancions per dipositar les defecacions dels animals fora dels llocs destinats a aquest fi, o per deixar-los orinar a façanes d’edificis i mobiliari urbà. S’ha de portar sempre una ampolla o un envàs per netejar l’orina. Súria compta amb papereres especials per a excrements de gossos al centre urbà i en diferents barris de la vila. La femta d’animals també es poden llançar als contenidors de rebuig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here