Un robatori de coure obliga una empresa d’Artés amb uns 65 treballadors a aturar la producció

0
86

Els treballadors del torn de matí de l’empresa Motllures Vidal que a primera hora anaven al seu lloc de treball han hagut de fer mitja volta i tornar a casa. El motiu va ser un robatori de coure que va tenir lloc aquesta nit i que va obligar a aturar la producció de l?empresa d?Artés, que compta amb uns 65 treballadors. El propietari de l’empresa, Josep Vidal, i un dels treballadors han arribat a l’empresa, situada al polígon de Santa Maria d’Artés, pels volts de les 5 del matí per començar a posar en marxa la maquinària. Només arribar, ja han vist que hi havia un munt de mànegues de color verd escampades per la zona de l’aparcament. Quan van intentar engegar el corrent i van veure que no funcionava, van comprovar que algú havia tallat els cables i que les mànegues de fora era el material que cobreix els cables de coure. “Ho han passat tot per la teulada, perquè és una línia penjada. Des d’allà han anat tensant tots els fils elèctrics i s’han emportat tots els cables fins al pàrquing. Allà han obert la mànega protectora i s’han emportat el coure deixant-nos tota la teulada. mànega allà. S’han emportat uns 400 metres lineals de cable”, explica a Regió7 el propietari, Josep Vidal. Vidal ha hagut de tornar a casa tots els treballadors del torn de demà ja que l’empresa no pot treballar sense electricitat. “El 50% del que fabriquem se’ns en va tot a França i aquesta aturada és un problema”, explica Vidal. Ara, l’objectiu és que la fàbrica pugui tornar a treballar com més aviat millor. Per aquest motiu, l’empresa Intelba, situada al mateix polígon, ja està treballant per dotar la fàbrica d’una instal·lació elèctrica d’emergència a través de dos generadors perquè es pugui reprendre el proper dilluns. Pel que fa a la restitució de tot el cablejat, Vidal apunta que ara és més difícil trobar-los i que l’objectiu ara és poder posar en marxa dilluns. “Si poguéssim posar en marxa dilluns encara que sigui de forma precària, jo ja ho firmo”, afirma Vidal que avui ja ha posat la denúncia als Mossos d’Esquadra. Vidal explica que a les 12 de la nit va arribar un camió i va aparcar just a la cantonada on els lladres van deixar les restes del cablatge. El conductor li ha dit que cap a les 2/4 de la matinada va veure passar una persona pel carrer, però que no li va donar importància. D’altra banda, Vidal explica que la policia municipal també ha passat dues vegades per davant de l’empresa aquesta nit, però tampoc no han vist res. L’empresari creu que els lladres havien de conèixer la fàbrica i el funcionament ja que sabien com havien d’actuar i quan no hi hauria ningú.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here