L’ACA activa drones per a la inspecció aèria dels rius

0
218

Un dels drones s’aixeca al costat del Llobregat al Bages | ACA L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha desplegat un equip de sis drones per millorar les tasques d’inspecció i control al medi hídric de Catalunya, inclòs el de l’àrea central. Permetran realitzar vols per detectar abocaments, recollir dades de camp, observar riuades i els seus efectes, localitzar obstacles en trams de rius, comprovar l’estat de les lleres i, finalment, detectar la possible afecció que sobre les lleres estiguin provocant obres o infraestructures, entre altres tasques. Actualment hi ha 8 inspectors que ja s’han examinat i han obtingut la titulació com a pilots a distància per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). Les darreres setmanes ja s’han dut a terme les primeres tasques per comprovar el funcionament d’aquests drones, han sobrevolat llocs on calia tenir una perspectiva més global de les vies, activitats extractives i alguna resclosa, entre d’altres. altres. Aquestes eines permetran inspeccionar punts de difícil accés i disposar de més perspectiva en les tasques dinspecció. Aquestes aeronaus, que van començar a operar aquest mes, estan desplegades a les demarcacions territorials de l’Agència.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here