El procés electoral al Bages ja ha fet públics els primers noms

0
186

Falta un any per a les eleccions i és a partir d’ara que els partits premeren l’accelerador per confeccionar les llistes, encara que la majoria ja han estat treballant, a ritme diferent, i ja s’han donat a conèixer alguns candidats. De moment, al Bages s?han fet públics candidats d?ERC i Junts. Per part dels republicans, que fa un any ja van crear un grup operatiu municipal per encarar la fi del mandat i les eleccions del 2023, els alcaldables són Marc Aloy, a Manresa; Adriana Delgado, a Sant Vicent; i Salvador Busquets, a Navàs. Junts també n’ha presentat tres, ia diferència d’ERC, s’estrenen com a caps de llista: Ramon Bacardit a Manresa, Eduard Mata a Sant Joan i Dani Mauriz a Sant Vicenç. Altres partits com el PSC, tenen la maquinària en marxa “de fa mesos”, i encara que tenen alguns candidats confirmats encara no s’han fet oficials. Hi ha un calendari a nivell nacional «per no fer un degoteig», explica el secretari de la Federació XI, Cristóbal Gimeno, i es donaran els primers noms entre el juny i el juliol. Els comuns han estat treballant a nivell nacional per anar junts amb Podem «com a primer pas imprescindible» per iniciar, ara, l’elecció de caps de llista, i les candidatures a partir dels processos de primàries. I la CUP, dóna autonomia als municipis per anar avançant, si bé a nivell nacional, el nou secretariat, que vol reforçar el municipalisme, es va constituir al març, sense que s’hagi fet oficial cap nom al Bages. La direcció de Cs ja ha començat a perfilar candidats, però encara no n’ha confirmat cap del Bages, i el PP prepara una reunió a nivell conjunt la setmana que ve a Barcelona on també es començaran a definir els caps de llista.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here