L’atenció primària de Catalunya Central incorpora els nous residents de medicina i infermeria

0
255

La Gerència de l’ICS a la Catalunya Central ha rebut aquest dimarts els nous residents de medicina i infermeria familiar i comunitària, que s’incorporen a partir d’aquest dimecres als equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut al Bages, Berguedà, Moianès, Anoia ia Osona. Del total de nous residents que s’hi incorporen aquest any, 12 ho fan a infermeria, 4 per cada servei d’atenció primària (Anoia, Bages-Berguedà i Osona); i 4 en medicina, 3 al Bages-Berguedà i 1 a Osona. Pau Roca Montero és un dels metges de família que s’han incorporat formalment a la Unitat Docent Multiprofessional de Catalunya Central. És de Sant Cugat del Vallès i tenia clar que volia fer la residència en un entorn rural. Explica que “jo concebo que la medicina és poder conèixer el pacient i seguir-lo al llarg de la vida i això només es pot fer des de l’atenció primària. Tot i els inputs negatius que he rebut, jo crec a la sanitat pública ia l’atenció primària per la relació propera entre metge i pacient i he escollit la Catalunya Central perquè buscava un entorn més tranquil”. Amparo González és gallega i ha decidit traslladar-se a Berga a fer la residència d’infermeria, i explica que “m’agrada més el món rural i Berga reuneix tots els requisits que em motiven a venir a viure ia treballar. A més a més, que sigui el primer any que reben les residents d’infermeria és també una motivació extra”. Es preveu que, en els propers mesos, s’hi incorporin més professionals de medicina familiar i comunitària per cobrir les places que han quedat vacants

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here