Sant Vicenç dóna llum verda al projecte per garantir l´accessibilitat a Castellet

0
94

L’Ajuntament de Sant Vicenç ha donat llum verda al projecte per a la consolidació i accessibilitat al turó de Castellet i als edificis que conformen el conjunt arquitectònic i patrimonial, on s’ha dut a terme un important projecte de rehabilitació. Aquesta intervenció, juntament amb la museïtzació dels conjunts ja renovats, es preveu executar-la al llarg del 2022, de manera que cap a finals d’any es pugui obrir al públic i fer-ho visitable. Aquest projecte ara aprovat inicialment (i que està en exposició pública) suposarà una inversió de prop de 180.000 euros i té per objectiu materialitzar les actuacions i instal·lacions necessàries per fer accessible tant el turó sobre el qual s’assenta el conjunt, com cadascun dels elements que el conformen. Inclou des de la construcció de murs que han d’acabar de garantir l’estabilitat d’alguns espais fins a escales d’accés, passant per ascensors (a casa de l’ermità) i elements de seguretat. El consistori santvicentí va acabar el mes de novembre passat una part important de les obres de rehabilitació del conjunt històric i monumental de Castellet. D’aquesta manera, es van finalitzar els treballs que han permès actuar a l’ermita, a casa de l’ermità ia la torre, uns espais que es preveu fer visitables a final d’any. Abans, però, cal rehabilitar part dels murs perimetrals del turó per garantir la seguretat de les visites i museïtzar els espais renovats. Per al projecte d’aquest darrer punt, al pressupost d’aquest any ja es va incloure una inversió de 80.000 euros. L’ermita es destinarà bàsicament a ser un espai per a concerts i activitats culturals, i la museïtzació es concentrarà bàsicament a la casa de l’ermità com a futur espai dedicat a explicar el propi conjunt de Castellet i la seva vinculació amb l’entorn. Pel que fa a la torre, s’ha adequat el seu interior amb una escala per poder accedir a dalt, de manera que farà de mirador de tot aquest entorn geològic, i també amb panells explicatius. Les obres formen part del pla director aprovat el 2016 per a la rehabilitació integral del complex, i del que a final d’any se’n va completar la intervenció principal. L’ermita es destinarà bàsicament a un espai per a concerts i activitats culturals, i la museïtzació es concentrarà bàsicament a la casa de l’ermità, que ha experimentat una transformació més important. Consta de tres nivells, que es connectaran amb un ascensor, cadascun dels quals pivotarà al voltant d’algun dels eixos en què s’estructuraran les visites, com són la història del complex a partir de la relació que la torre i l’antic castell del segle XI (del qual les darreres prospeccions han tret a la llum algunes restes) tenien amb les de Castellbell i Castellgalí; i els elements geològics que l’envolten. Pel que fa a la torre, s’ha adequat l’interior amb una escala per poder accedir a dalt de tot, de manera que farà de mirador de tot aquest entorn geològic, també amb panells explicatius. Amb el projecte aprovat, durant els propers mesos es treballarà en la posada a punt d’aquests elements i en la contenció dels murs de la zona compresa entre la torre i la casa de l’ermità. Tot això permetrà fer visitable el conjunt dels tres edificis, fet que suposarà la reobertura del complex al públic per primera vegada des del 2016 i amb un aspecte molt diferent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here