Endesa destina a la Catalunya central 2,4 milions a la prevenció d’incendis

0
27

Màquina teledirigida per desbrossar sota les línies | ENDESA Endesa invertirà aquest 2022 un total de 17,5 milions d’euros a la campanya d’estiu, segons ha anunciat aquest dimarts, 2,4 milions dels quals aniran destinats a la Catalunya Central. El pla, segons ha detallat la companyia, té tres eixos principals: la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, l’ús d’helicòpters per fer termografies i vídeos HD i inspeccions visuals amb la introducció de noves tecnologies, així com les revisions de totes les instal·lacions de la Companyia. La novetat de la campanya de boscos d’aquest 2022 és l’ús d’una màquina per a desbrossar teledirigida, que se suma a les metodologies que s’han fet servir fins ara per crear corredors sota les línies elèctriques. Endesa ha subratllat que les tres actuacions es realitzen de forma continuada i periòdica a tot el territori, però n’hi ha una que es realitza de forma especialment intensiva cada tres anys. Es tracta de l’escaneig làser del 100% de les línies aèries d’alta tensió amb una combinació de tecnologia GPS i sensors làser, anomenat LIDAR (Light Detection And Ranging). Mitjançant aquest sistema s’ha creat un fitxer informàtic amb un núvol de punts georeferenciats que, des d’una aplicació, permet mesurar quines són les distàncies entre els cables i la vegetació, així com fer estudis de creixement de la massa forestal, una informació molt útil a l’hora de preveure feines de tala i poda selectiva. Del total de 99.187 quilòmetres de línies elèctriques que té Endesa a Catalunya, el 53% són aèries i, per tant, estan subjectes d’alguna manera a zones boscoses o amb vegetació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here